Economic

Pescuitul la crap toamna – Sfaturi pentru a avea succesul dorit

Pescuitul la crap se face în multe luni ale anului, dar mulți pescari preferă mai ales lunile de toamnă. Crapul se hrănește puternic toamna și prinde în greutate, iarna este mai lent și mai ușor de prins, dacă pescarii aplică tehnica potrivită.

În anotimpul de toamnă însă vremea este mai potrivită pentru pescuit, iarna fiind mai frig. Dacă folosești lansete crap  și momeala potrivită, ai șanse să pleci acasă cu o captură bună, așa cum ți-ai dorit. Boilies-urile sunt cele mai versatile momeli de crap, acestea se găsesc într-o gamă largă de variante. Poți alege diverse culori, dimensiuni, arome și texturi, pentru a avea succes la capturi mari de crap, în sezonul de toamnă.

Crapul preferă o sursă naturală de hrană, îi plac ascunzătorile (cu plante acvatice, buruieni și copaci) și zonele unde apa este mai caldă, care se află sub lumina directă a soarelui. El iubește zonele calde și mai singure, hrana nu este chiar principala sa prioritate.

În sezonul rece, crapul nu se va mișca la fel de mult ca toamna (când este mai cald), el va parcurge distanțele obișnuite. De regulă, crapul iese în căutarea hranei în zilele luminoase, când soarele va încălzi apa mai puțin adâncă. El va profita de acest lucru și se va muta în zona aceea, unde apa este mai plăcută. În funcție de adâncimea lacului, iazului în care se află, crapul va înota chiar aproape de fundul apei.

În ultimii ani, tot mai mulți pescari au mers în zone cu lacuri și bălți din țara noastră, la pescuit de crap. Pentru ei, petrecerea timpului liber pe malul apei, la pescuit, este cea mai mare bucurie și cea mai plăcută relaxare. Întinderile mari de ape le-au oferit șansa de a prinde capturi mari de crap și de a avea o mare satisfacție ca pescari. Toți și-au dorit să prindă pești mari și în anumite zile chiar au reușit să-și împlinească acest vis.

Pescuitul la crap este interesant și ușor de realizat. În expedițiile lor la prins de pește, oamenii au sentimentul împlinirii de sine, ei se simt fericiți și își doresc an de an să revină în locurile preferate pentru alte sesiuni de pescuit. Ei se bucură mereu de timpul petrecut în natură și nu ezită să vină la pescuit oricând au ocazia, în weekend sau în timpul liber.

Dacă ești pescar de ceva timp, probabil știi deja că pescuitul la crap îți aduce satisfacție, dar și multe beneficii pentru sănătate:

  • Te menține în formă, pentru că mergi pe jos, faci anumite exerciții aerobice, care îți antrenează umerii, brațele, spatele, picioarele
  • Îți crește capacitatea de concentrare, pentru că trebuie să observi tot ce este în jurul tău, să fii atent la scule de pescuit, la mișcarea firului pentru a nu scăpa peștele din cârlig
  • Îți reduce stresul, anxietatea, depresia, starea de rea dispoziție
  • Te ajută să scapi de gânduri negative, să te deconectezi după muncă, să te odihnești în liniște pe malul apei
  • Are beneficii terapeutice eficiente, mai ales pentru starea psihică
  • Îți îmbunătățește sănătatea oaselor și a dinților prin aportul de vitamina D, de la soare, care reglează cantitatea de fosfat și calciu în organism; vitamina D crește imunitatea, ajută organismul să fie mai rezistent și să lupte împotriva bolilor.

Pescuitul în general îți îmbunătățește stima de sine și îți oferă acea satisfacție, că te poți bucura de viață la orice vârstă. De asemenea, prin pescuit poți petrece timp alături de familie, dacă mergeți împreună pe malul apei. O zi frumoasă la pescuit, în natură și o cină cu pește la grătar este un mod de distracție și de relaxare cu prietenii și cei din familie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker