Actualitate

Permis cu alertă Schengen, reţinut de poliţişti

În seara de 11 noiembrie între orele 19.00 și 22.00, Poliţia municipiului Râmnicu Sărat a organizat o acţiune cu caracter preponderent preventiv, activităţile desfăşurate de poliţişti urmărind descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale în perimetrul stradal. Au fost vizate în principal localurile de alimentaţie publică din municipiu, în perimetrul adiacent zonelor de acţiune fiind instituite şi filtre pentru controlul traficului rutier.

Poliţiştii au legitimat 105 persoane, dintre care 26 au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări suplimentare, iar în filtrele rutiere au fost controlate 57 de autovehicule. În timpul acțiunii au fost constatate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.440 lei. De asemenea au fost reținute patru permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Un râmnicean, în vârstă de 32 ani, a fost depistat la volanul unui autoturism, cu toate că permisul său, eliberat de autorităţile olandeze, figura ca având emisă alertă Schengen. Bărbatului i-a fost reţinut permisul până la clarificarea situaţiei juridice a documentului.

De asemenea, un râmnicean în vârstă de 32 de ani a fost oprit în trafic pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat. Acesta a fost testat cu apartul etilotest care a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal şi a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker