Educație

Perioada de înscriere la bacalaureat a fost prelungită. Până când se pot încheia mediile

Ministerul Educației prelungește perioada de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat din acest an până la data de 9 iunie. Tot până la această dată va fi prelungită și încheierea situației școlare pentru elevii din anii terminali. Ministerul afirmă că aceste modificări nu vor afecta în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau pe cel al Evaluării Naționale 2023.

Ministerul Educației a anunțat marți că, „pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ preuniversitar în desfășurarea activităților specifice de final de an școlar, care vizează absolvenții claselor a XII-a zi și a XIII-a seral și frecvență redusă”, a fost publicat în Monitorul Oficial „Ordinul ministrului educației nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022-2023, cu modificările și completările ulterioare”.

Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023, arată Ministerul Educației într-un comunicat.

În ceea ce privește înscrierile la examenul național de Bacalaureat 2023, Ministerul Educației anunță că a „transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota 28.142/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023”.

Ministerul Educației precizează în final că aceste modificări „nu afectează în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a”.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker