Actualitate

Percheziții la Buzău

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare șapte mandate de percheziții în această dimineață, în București, precum și în județele Ilfov și Buzău. Acțiunea a vizat un dosar de înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect. Prejudiciul constatat este de două milioane de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – iunie 2022, cinci persoane ar fi înșelat reprezentanții unor societăți comerciale în urma achiziționării unor cantități de cereale. Totodată, cei în cauză ar fi sustras din societățile pe care le administrau sau le controlau bani și bunuri mobile, în folosul propriu sau al altor societăți comerciale.

„În această dimineață, 8 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, patru în județul Ilfov, două în municipiul București și unul în județul Buzău. Totodată, polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri”, anunță Inspectoratul General al Poliției Române.

Articole similare