Sport

CSM Buzău, cei mai mulţi sportivi la Europenele de rachetomodelism

Patru medalii pentru modeliştii lui Lucian Şercăianu

Fără mai multe naţiuni la start din cauza conflictului din Ucraina şi a contextului internaţional, o nouă ediţie a Campionatelor Europene de Rachetomodelism a avut loc, de curând, la Zrenjanin, în Serbia. La linia de start, doar 12 ţări participante: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Marea Britanie, Italia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Serbia, ţara gazdă.

Florica Șercăianu, maestru emerit al sportului

Clubul Sportiv Municipal Buzău a avut cel mai mare număr de sportivi care au reprezentat România la aceste Europene: juniorii Beatrice David şi Cristian David, seniorii Florica Şercăianu, Ştefania Tapalagă, Alexandru Nica şi antrenorul emerit Lucian Şercăianu. Cu o prestaţie excepţională şi cu zboruri aproape de perfecţiune, sportivii buzoieni au cucerit două medalii de argint la juniori şi două medalii de bronz la seniori. Beatrice David a devenit vicecampioană europeană de juniori la clasa S7 individual feminin, la aceeaşi clasă obţinând şi medalia de argint la echipe juniori. Florina Şercăianu, cel mai titrat sportiv român prezent la aceste Europene, a obţinut medalia de bronz la clasa S7 seniori feminin. Tot bronz a obţinut şi Ştefania Tapalagă la proba S5C individual feminin.

„Am terminat un sezon competiţional internaţional în forţă, cu rezultate foarte bune pentru rachetomodelismul românesc. Sunt fericit că am reuşit să aducem patru medalii la Buzău”, a declarat, pentru OPINIA, antrenorul emerit Lucian Şercăianu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker