Actualitate

Pecioacă a recidivat! Ce a mai făcut individul care a vandalizat în trecut Adăpostul oamenilor străzii din Buzău

Există o vorbă românească -„Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!” –  care se probează foarte bine în cazul Părintelui Mihail Milea. Individul care în 2016 a vandalizat Centrul de Zi și de Noapte pentru Persoanele fără Adăpost, iar în 2017 a spart geamurile și a dat foc perdelelor de la sediul Fundației Sf. Sava, a recidivat. Miercuri, Ion Pecioacă s-a întors la locul faptei și s-a răzbunat pe mai multe bunuri din incintă.

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 13.00,polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 de către angajata unei fundaţii cu sediul în municipiul Buzău, care a menţionat că un bărbat aflat în interiorul locaţiei prezintă un comportament agresiv şi a distrus mai multe bunuri. Imediat după primirea apelului, la faţa locului a fost dirijat un echipaj mixt poliţist-jandarm, care a stabilit că cele sesizate se confirmă. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului de Proximitate, care au stabilit că persoana în cauză ar fi pătruns fără drept în clădirea de birouri, după care a distrus un monitor de calculator și un laptop. Bărbatul s-ar fi manifestat agresiv pe fondul unui conflict cu preşedintele fundaţiei. Prejudiciul a fost estimat la 6000 de lei. În urma administrării materialului probator, pe bază de ordonanţă, poliţiştii au luat față de bărbat măsura reţinerii pentru 24 de ore. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și violarea sediului profesional, iar polițiștii continuă cercetările„, precizează IPJ Buzău.

Individul ar fi mers la sediul fundației cu chef să facă scandal după ce, spune el, nu ar fi fost plătit pentru munca prestată la unul dintre căminele fundației, deși ar fi beneficiat acolo și de masă și de cazare.

La sfârșitul lui 2016, Ion Pecioacă a devastat Centrul de Zi și de Noapte al Primăriei Buzău. Judecătorii l-au condamnat atunci la trei ani de închisoare, însă bărbatul a ieșit din penitenciar după ce a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu.

În octombrie 2017, a recidivat. Bărbatul s-a răzbunat pe cantina Fundației Sf. Sava, locul în care copii orfani și oameni ai străzii mai scapă de ger iarna și primesc o masă caldă. Pecioacă a spart toate geamurile cantinei cu pietre, apoi a vrut să incendieze clădirea și a dat foc perdelelor. De teamă, reprezentanții Fundației nu au depus plângere la poliție, însă infractorul a fost totuși prins și internat pentru câteva zile la un spital de psihiatrie.

Articole similare