Monden

Milionarul buzoian Cornel Tăbăcaru a împlinit 70 ani!

Unul dintre cei mai bo­gați români, buzoianul Cornel Tăbăcaru, supranumit “părintele dozatoarelor TEC”, și-a serbat ziua de naștere în Costa Rica, pe o plajă exotică. Omul de ­afa­ceri a împlinit 70 de ani zilele trecute, iar tortul a fost unul special, cu multe fructe, având forma cifrelor care îi compun vârsta.

La petrecere a fost prezentă și fiica cea mică a milionarului. Ștefania a ve­nit special în Costa Rica, unde părinții ei locuiesc mai bine de șase luni din an. Mezina familiei Tăbăcaru s-a lansat în domeniul aface­rilor cu haine. Tânăra a lucrat pentru revista Vogue, alături de celebrul creator de modă Jimmy Choo. A studiat la școli de prestigiu, iar în decembrie 2018 a debutat în modă cu propria colecție. Ea a lansat linia de costume de baie „Tăbăcaru Swim”, într-un decor de poveste al unei locații de lux din Miami. A studiat Jurnalismul la Universitatea Texas din Austin, a continuat doi ani la Universitatea Sorbona din Paris, după care a urmat doi ani de Relații Publice la Colegiul American din Londra. În 2012, a studiat Artă Contemporană la Sotheby’s Institute of Art din Londra, iar un an mai târziu s-a înscris la cursurile de la Parsons The New School for Design din New York, pe care le-a absolvit în 2015.

De cealaltă parte, Ca­tinca, fiica cea mare a ­mi­lionarului buzoian, este curator de artă și a absolvit Duke University School of Law din Carolina de Nord. Tânăra deține o galerie de artă ce îi poartă numele în Manhattan, New York, dar și una în Africa, în Republica Zimbabwe. În iulie 2019, Catinca s-a căsătorit în SUA cu un stomatolog care profesează în România, pe nume Jamil El Hallak, iar de atunci petrece mai mult timp pe plaiurile natale.

Reamintim că anul trecut, înainte de împlinirea a 69 de ani, buzoianul a avut parte de mult stres, pentru că fiica cea mare a fost diagnosticată cu temutul Coro­navirus. Au urmat două săptămâni de emoții și griji, perioadă în care Cornel Tăbăcaru nu a putut să doarmă deloc. Mai mult decât atât, afaceristul a dezvăluit că a albit de tot din cauza stresului cauzat de starea de sănătate a fiicei sale. Din fericire, lucrurile s-au așezat pe un făgaș normal, pentru că fiica sa s-a vindecat și, astfel, Tăbăcaru a reușit să-și serbeze ziua de naștere împreună cu familia și cu prietenii. Iar locația aleasă a fost cu adevărat incredibilă, într-o mină de aur, acolo unde au băut șampanie, iar petrecerea a continuat pe un teren pe care se cultivă cafea.

Articole similare