Sănătate

Maraton de vaccinare la Buzău

Ziua Internațională a Copilului va fi sărbătorită la Buzău printr-un maraton de vaccinare.

Instituția Prefectului – Județul Buzău, Direcția de Sănătate Publică Buzău, Primăria Municipiului Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău cu sprijinul Centrului Comercial Shopping  City Buzău, organizează în perioada 31.05.2021 – 01.06.2021 în intervalul orar 10.00 – 20.00, maratonul vaccinării împotriva Covid-19.

Evenimentul va avea loc în incinta Shopping City Buzău, în spațiul special amenajat situat la parterul Centrului Comercial, zona intrare pietonală din Strada Frăsinet, lângă magazinul Tom Tailor.

Vaccinarea se va face fără programare, pe baza actului de identitate, cu vaccinul Pfizer. Maratonul se adresează cu prioritate adolescenților cu vârste  între 16-18 ani. Aceștia vor fi însoțiți de către reprezentantul legal.

„Acest concept se numește imunitate comunitară. Și este un motiv important pentru oricine să se vaccineze , pentru a- și păstra sănătatea lui și a comunității în care trăiește. Când sunt vaccinați suficient de mulți oameni împotriva unei anumite boli, germenii nu pot călători la fel de ușor de la persoană la persoană – și întreaga comunitate este mai puțin probabil să se îmbolnăvească”, se precizează în comunicatul de presă trimis de Prefectura Buzău.

Articole similare