Sport

Pe 13, de la ora 13! Țintarul pentru play-off, prin tragere la sorți

Cu o etapă rămasă de disputat din sezonul regulat al ligii secunde, Federația Română de Fotbal a anunțat că 13 martie va fi data programată pentru tragerea la sorți a play-off-ului. Tot pe 13, se va stabili și ordinea meciurilor din play-out. Evenimentul se va desfășura de la ora 13.00. Tragerea la sorți va fi efectuată la numai o zi după desfășurarea ultimei etape.

Spre deosebire de primul eșalon al fotbalului mioritic, în liga secundă, atât în play-off cât și în play-out, punctele echipelor nu se vor înjumătăți.

Echipele calificate în play-off, vor juca în sistem tur-retur. La final, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce locurile 3 și 4 vor disputa un meci de baraj, cu locurile 7 și 8 din play-out-ul primului eșalon. De precizat, CSA Steaua București, lider la zi în liga secundă, nu va avea drept de promovare. De altfel, situația clubului militar a generat polemici și discuții interminabile, încă din sezonul trecut, fără să se fi identificat vreo soluție.

În play-out, echipele vor fi împărțite, ca și anul trecut, în două grupe, urmând a disputa câte un singur meci împotriva celorlalte participante, astfel rezultând câte șase partide pentru fiecare club.

Locurile 6 și 7 din fiecare grupă vor retrograda, iar echipele clasate pe locul 5 vor disputa un baraj pentru evitarea retrogradării.

În prezent, 11 echipe din Liga 2 Casa Pariurilor nu mai pot evita play-out-ul: Unirea Constanţa, Politehnica Timișoara, Minaur Baia Mare, Ripensia Timișoara, Progresul Spartac, Metaloglobus Bucureşti, CS Comunal Șelimbăr, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CSC Dumbrăvița, CSM Slatina și FK Miercurea Ciuc.

Din fericire, Gloria Buzău nu depinde de rezultatele celorlalte echipe în ultima etapă, o victorie la Baia Mare asigurând prezența clubului din Crâng în play-off.

Articole similare