Administrație

Duel epistolar pe marginea Șoselei Spătarului

Sau unde dai și unde crapă

În categoria „unde dai și unde crapă” se încadrează și o postare a șefului organizației județene a Uniunii Salvați România, Silviu Iordache; acesta a vrut să atragă atenția asupra stării jalnice în care se află Șoseaua Spătarului, printr-o postare video în care surprinde mai multe cadre elocvente pentru starea actuală a drumului, numai că s-a ales cu un mesaj ironic din partea viceprimarului Ionuț Apostu.

„Fără trotuare, fără piste de biciclete, fără iluminat public și fără utilități. Aceasta este realitatea de pe Șoseaua Spătaru, la intrare în municipiul Buzău.  Deși în ultimii ani această zonă s-a dezvoltat puternic, municipalitatea ignoră nevoile reale de dezvoltare ale comunității, cheltuind inutil bani publici pe concerte, focuri de artificii, statui și fântâni arteziene”, a fost mesajul președintelui USR Buzău.

Ionuț Apostu, răspuns cu iz ironic

Ionuț Apostu

Răspunsul nu a întârziat să apară, iar Ionuț Apostu i-a adus la cunoștință fostului prefect Iordache faptul că tronsonul de drum urmează să fie complet reabilitat, fiind cuprins în programul „Anghel Saligny”. Viceprimarul Apostu a strecurat totuși și o înțepătură referitoare la starea actuală a formațiunii locale condusă de Silviu Iordache, adăugând că probabil acesta nu avea cunoștință de recentele schimbări, dat fiind că toți consilierii locali din partea USR Buzău au schimbat tabăra.

„Domnule fost prefect, dacă v-ar fi informat consilierii dumneavoastră USR… aaa, scuze, am omis că au plecat la PNL, ați fi știut că în Consiliul Local s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectele finanțate prin Programul Anghel Saligny! Se lucrează la proiectul tehnic pentru Șoseaua București și din aprilie lansăm licitația! Vom avea și piste de biciclete și iluminat și toate utilitățile pentru că vorbim de o conexiune la Autostrada A7. Puțină răbdare!”, a transmis Ionuț Apostu.

Iordache: Nu se cade să cobori nivelul discuției

Silviu Iordache nu a lăsat, la rându-i, netaxat mesajul viceprimarului Apostu și i-a răspuns că este informat despre proiectul actual, numai că nu înțelege de ce nu s-a implementat încă, iar Primăria Buzău a decis să facă alte investiții mai puțin inspirate, în opinia sa. Bineînțeles, și despre ironiile viceprimarului a avut ceva de spus, adăugând că „nu se cade” ca din poziția pe care Ionuț Apostu o ocupă în cadrul Primăriei să facă astfel de comentarii.

În plus, o intervenție a avut-o și consilierul local Petrică-Irinel Cîrstea, neoficial plecat la PNL Buzău, legal rămas prins de USR Buzău, formațiunea pe listele căreia a dobândit poziția actuală, care a adăugat că l-a informat pe Silviu Iordache despre schimbările din zonă și, deci, comentariul acestuia nu a fost în necunoștință de cauză. „Sunt foarte bine informat pentru că tocmai tu (Ionuț Apostu, n.red.), mi-ai povestit despre acest proiect la o întâlnire organizată în urmă cu șase luni de către Camera de Comerț. Doar că de atunci, Primăria Buzău a mai tocat vreo 200.000 de euro pe un revelion fabulos și alte multe zeci de mii de euro pentru evenimente mondene, în timp ce pe Șoseaua Spătaru noroiul e la fel de mare.

Silviu Iordache

Probabil vor mai trece multe revelioane, drăgăici și sărbători câmpenești până când buzoienii se vor bucura de o infrastructură decentă. M-aș bucura ca municipiul să nu aibă astfel de probleme, iar noi să nu fim nevoiți să avem astfel de opinii publice, însă, dacă o facem, este pentru că noi credem că voi eșuați în proiectul vostru. Închei prin a-ți spune că, deși apreciez o parte din munca și proiectele tale, cred că eu și colegii mei le-am fi făcut mai repede și mai bine, iar în privința glumițelor politice nu cred că se cade ca din onoranta poziție de Viceprimar al Municipiului Buzău, să cobori atât de jos nivelul discuției”, a răspuns Silviu Iordache pe pagina sa de Facebook.

Dincolo de cuvintele cumpănite ale fostului prefect (39 ani), este evident că Ionuț Apostu (46 ani) a atins un punct extrem de sensibil în USR Buzău – hemoragia de membri -, atât timp cât primul nu și-a putut ascunde complet iritarea și l-a luat la „per tu” pe viceprimar, în ciuda diferenței de vârstă și a calității oficiale a acestuia. Un fel de „de ce dai, mă, nu știi să înjuri?”.˝

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker