Sport

Păunescu și Sadovyi pleacă de la Buzău

HC îl ia în schimb și pe Rață

Continuă mutările la HC Buzău. După plecarea lui Gabriel Armanu, încă doi jucători părăsesc echipa de handbal masculin a orașului. Este vorba de Viacheslav Sadovyi, sportiv care evoluase două sezoane la gruparea buzoiană, și de Bogdan Păunescu. Ultimul a jucat tot două stagiuni la HC.

Lotul va fi completat cu Bogdan Rață, de la CSM Focșani, pivot care a jucat pentru vrânceni nu mai puțin de opt ani, fiind, la un moment dat, și în anturajul echipei naționale. Spre deosebire de Susanu, celălalt centru adus în această vară, Rață a fost transferat definitiv. Născut la Galați, noul centru al HC-ului impresionează în primul rând prin calitățile fizice, atât de importante în bătăliile de pe semicerc. 1,93 și 98 de kilograme are sportivul care, împreună cu Susanu, ar trebui să-l facă uitat pe Zavenică Dumitrana.

Alți șase handbaliști de la Focșani – Alin Roșu, Nikola Crnoglavac, Attila Eros, Alexandru Bucătaru, Stefan Trkulja și Sasa Marijanac – au încheiat contractele cu gruparea de la care a plecat și Dalibor Cutura.

Zilele acestea, HC va anunța și numele noului antrenor. Din informațiile noastre, membrii Consiliului de Administrație s-au pus deja de acord cu privire la numele tehnicianului, după ce inițial erau urmărite trei-patru piste diferite. Tratativele cu acesta sunt aproape finalizate, existând, deja, un acord verbal. Chiar dacă „s-a bătut palma”, actele nu au fost semnate, astfel că cel puțin două-trei zile numele acestuia nu va fi divulgat. Ca un indiciu pentru fani, este vorba despre un campion olimpic, care a condus mai multe echipe în Champions League.

Conform declarațiilor conducerii, campania de transferuri este aproape încheiată la HC Buzău.

Articole similare