Politic

La Cozieni şi Balta Albă au rămas valabile rezultatele de la urne

Două dintre contestaţiile depuse, una la Biroul Electoral Judeţean, cealaltă la Biroul Electoral Central, au fost soluţionate în cursul zilei de joi, astfel că rezultatul înregistrat la numărarea voturilor la urne rămâne cel valabil. Conform deciziilor celor două foruri, în comuna Cozieni alegerile pentru funcţia de primar au fost câştigate de reprezentantul Partidului Naţional Liberal, în timp ce la Balta Albă rezultatele înregistrate în urma numărătorilor la urne sunt cele valabile, ceea ce înseamnă că primarul în funcţie şi-a adjudecat şi următorul mandat.

La Cozieni, social-democratul Daniel Gigel Panaitescu a contestat rezultatul voturilor numărate pentru primar, considerând că acesta a fost viciat, urmare a anulării unui număr de 12 buletine, pe motiv că acestea nu prezentau ştampila de control a secţiei de la Bălăneşti, toate creditându-l pe social-democrat. Au fost emise variante, teoretic, conform cărora cele 12 voturi ar fi putut fi validate de un judecător al Curţii de Apel Bucureşti, dar Biroul Electoral Central a considerat că nu este cazul pentru o astfel de cale de atac. Astfel, pentru mandatul 2024–2028, primarul comunei Cozieni va fi reprezentantul Partidului Naţional Liberal, Robert Şomoiag.

La Biroul Electoral Judeţean a mai fost înregistrată o contestaţie privind corectitudinea alegerilor şi, implicit, a rezultatului în comuna Balta Albă. Opoziţia a cerut, în masă, renumărarea voturilor şi aceasta este şi decizia judecătorilor de la BEJ. S-ar părea că această speţă a fost mai simplu de rezolvat, din moment ce lucrurile au fost lămurite la nivelul Biroului Electoral Judeţean, astfel că, la Balta Albă, primarul Ionel Marin va continua să-şi exercite funcţia şi în mandatul următor.

Articole similare