Marţi, 18 februarie, în cadrul Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) a avut loc premierea persoanelor cu activitate îndelungată în domeniul administraţiei publice locale din România şi Republica Moldova. La cea  de-a XXIII-a adunare ge­ne­rală a ACoR au fost prezenţi peste 500 de primari de comune din ţară, iar printre premianţi s-au regăsit şi patru primari din judeţul Buzău. Este vorba despre Marian Mărgărit – primarul comunei Boldu, Marian Muşat – primarul comunei Valea Salciei, Ciprian Tirizică – primarul comunei Unguriu şi Dumitru Stanciu – primarul comunei Rîmnicelu.

De asemenea, pe scena evenimentului de la Bucureşti a fost invitată şi buzoianca Maria Ichim din Valea Salciei, cea care a susţinut un moment artistic, de interpretare la nai. Primarul comunei Valea Salciei a venit cu propunerea de a o desemna pe tânăra interpretă „ambasador” al comunei.

Marian Mărgărit

 

„Am fost onorat să primesc două premii în cadrul acestei festivităţi. Primul premiu este unul dedicat rezolvării temei sociale, mai exact pentru facilitarea înfiinţării de locuri de muncă. Este vorba des­pre o investiţie de milioane de euro la noi în comună, firma Aaylex, care fun­cţionează de patru ani, dar în ultimul timp s-a extins. Sunt aproximativ 80 de locuri de muncă pentru oamenii de la noi din Boldu. Primăria a extins reţeaua de gaze până la sediul firmei. Cel de al doilea premiu obţinut din partea ACoR se referă la cea mai longevivă echipă primar-viceprimar. În cazul comunei Boldu este vorba despre cinci mandate, adică 20 de ani”, a declarat Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu.

*

Marian Muşat

„Primăria Valea Salciei a fost premiată pentru unul dintre cele mai longevive tandemuri primar-viceprimar, respectiv trei mandate, adică 12 ani. De asemenea, am fost mândru că un copil al satului nostru ne-a reprezentat cu cinste la deschidea festivităţii de decernare a premiilor la Adunarea Generală a Asociaţiilor Comunelor din România. O felicit pe Maria sau cum îmi place să o alint Maruşca, pentru că a promovat numele localităţii unde s-a născut. Am aprobat deja în şedinţa de consiliu local să fie unul dintre beneficiarii unei burse de merit şi să devină ambasador al nostru la toate concursurile unde va participa”, a declarat Marian Muşat, primarul din Valea Salciei şi preşedinte ACoR Buzău.

Ciprian Tirizică

 

*

„Dintre peste 2.800 de comune ale ţării, alături de alte câteva comune, comuna noastră a fost apreciată la nivel naţional. Munca de echipă din ultimii şapte ani, a început să facă roade, roade ce au fost atent măsurate şi apreciate de Asociaţia Comunelor din România, cu prilejul celei de-a XXIII-a sesiuni ordinare, prin Ordinul de Merit şi Trofeul <Nicolae Sabău>, pentru contribuţia la promovarea, păstrarea şi dezvoltarea valorilor satului românesc. Cu aceasta ocazie, vreau să dedic acest premiu, fiecăruia dintre cetăţeni şi locuitori ai frumoasei noastre comune şi să îi asigur că, pentru a rămâne în grupul select al comunităţilor care au o dezvoltare frumoasă, voi face, ca şi până acum, tot ceea ce îmi stă în putere şi pricepere, să continuăm ceea ce am început şi să creştem frumos comuna. Mulţu­mesc, nu în ultimul rând, echipei mele din Primărie şi echipei mele din cadrul Consiliului Local, fără de care nu puteam să ajungem aici”, a fost mesajul postat pe Facebook de Ciprian Tirizică, primarul comunei Unguriu.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. O sa fiu rautacios daar..comuna Boldu..un singur sat in componenta, Com Unguria, un singur sat in componenta, V Salciei..si tot asa.. cei care lucreaza in domeniu, inteleg ce am vrut sa zic..din punctul meu de vedere nu i corect clasamentul..

Comments are closed.