Monden

Patricia Cimpoiașu, nostalgică după primele zile de școală

Majoritatea adulților spun astăzi că noile generații trăiesc vremuri diferite și că bucuria copilăriei nu mai este simțită natural, simplu, ci doar „digital și robotic”. Mai mult, emoțiile unui început de școală, cu îmbrățișări și cadouri din vacanță, sau joaca din pauze a fost înlocuită cu touch-urile telefonului și cu distanțarea online, ceea ce face și mai „diferit” orice început de an școlar.

Însă cine nu s-a confruntat cu pandemia Covid-19 în copilărie și a trăit simplu și natural, își aduce aminte clar, cu nostalgie, de prima zi de școală și regretă că vremurile s-au schimbat.

O copilărie simplă și frumoasă a avut și buzoianca Patricia Cimpoiașu, care își aduce aminte mereu, în luna septembrie, de emoțiile începutului de an școlar și care preferă să se uite cu zâmbetul pe buze la pozele din acele perioade. „Amintirile cele mai fascinante, momentele cele mai importante din parcursul meu au fost acești ani, anii din timpul școlii. Cele <5 minute> pe care le negociam cu mama sau tata în fiecare dimineață, pachețelul delicios pregătit de mama, înviorarea cu cele două-trei cântecele în limba germană, tachinarea din timpul pauzelor între noi și colegii noștri, experimentele din laborator, prima urecheală sau dojană… Câte și mai câte… Ce frumos ar fi ca peste 25 de ani să auzim generațiile de acum că povestesc cu același entuziasm despre acești ani, cu poftă și sclipire în ochi. Un început școlar cât mai fascinant și vouă, copii! Iar vouă, părinți, multă răbdare, înțelepciune, viziune și împlicare în cei mai importanți ani din viața copiilor voștri!”, a scris pe rețelele de socializare componenta trupei Amadeus.

Zilele trecute, Patricia și colegele ei de trupă au susținut un concert în București, fiind invitate la evenimentul MMB Showcase Festival, asta după ce au participat și s-au amuzat alături de Cabral la emisiunea de divertisment „Ce spun românii”.

 

Articole similare