Sport

Pașii greșiți, interziși! Victoria, obligatorie în primul meci al anului

Gloria – Dacia Mioveni, sâmbătă, de la 18.00, la Sala Sporturilor

Liga Națională de handbal feminin s-a reluat, la  mij­locul acestei săptămâni,  cu primele meciuri ale etapei a 10-a, după întreruperea de la mijlocul lunii noiembrie, datorată Campionatului Mondial din Spania. Astfel că handba­listele Gloriei sunt primele care reiau competițiile în noul an, cu o partidă împotriva Daciei Mioveni, programată sâmbătă seară, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, în etapa a 10-a. O partidă dezechilibrată, cel puțin după cum arată situația din clasament, unde există o distanță de șase locuri și o diferență de 10 puncte, în care fetele lui Aurelian Roșca se anunță mari favorite și care trebuie câștigată pentru a nu pune în pericol o nouă participare în cupele europene, obiectivul rezonabil al actualei stagiuni. Cele două echipe s-au întâlnit de curând, înaintea Crăciu­nului și apoi a Anului Nou, în turnee amicale la Zalău și, respectiv, Rm. Vâlcea, prima partidă, din Ardeal, încheindu-se la egalitate, 27-27, a doua revenind ca­tegoric Gloriei, 33-24.

Principalele repere ale meciului: bilete și reguli de acces

Gloria a pus deja în vânzare bilete online, pe www.entertix.ro și www.myticket.ro, la prețul de 20 de lei, intrare generală, care pot fi achizițio­nate sâmbătă, în ziua jocului, după ora 10.00, și de la casa de la Sala Sporturilor. Conform legislației în vigoare, meciul se va disputa cu participarea spectatorilor până la 50 la sută din capacitatea sălii, doar pentru persoanele care:

 • Sunt vaccinate cu schema completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare
 • Se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu virusul Sars-Cov-2
 • Prezintă rezultatul negativ pentru testarea RT-PCR (nu mai mult de 72 de ore de la efectuarea testării) ori rezultatul ne- gativ certificat al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore)

Pentru a veni în sprijinul suporterilor, în ziua meciului, clubul Gloria va amplasa, în fața Sălii Sporturilor, începând cu ora 16.00, un punct medical autorizat, care, în baza biletului de acces sau a abonamentului pentru sezonul competițional în curs, va efectua teste rapide antigen (certificate), la prețul de 25 de lei.

Liga Națională – Etapa a 10-a

 • CSM București – CSM Slatina 27-26
 • SCM Rm. Vâlcea – Minaur Baia Mare 33-32
 • SCM Craiova – Gloria Bistrița – joi seară
 • CSM Deva – HC Zalău
 • Rapid București – Știința București
 • Gloria Buzău – Dacia Mioveni
 • Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila – 9 martie

Clasament

 1. RAPID 24 p.
 2. CSM București 22 p.
 3. SCM Rm. Vâlcea 22 p.
 4. Brăila 19 p.
 5. Cisnădie 18 p.
 6. Gloria 16 p.
 7. HC Zalău 16 p.
 8. Baia Mare 15 p.
 9. Bistrița 13 p.
 10. SCM Craiova 11 p.
 11. CSM Slatina 9 p.
 12. Mioveni 6 p.
 13. Știința 0 p.
 14. CSM Deva 0 p.

Articole similare