marți, 02 iunie 2020

FOTO I Proiectul de înființare a rețelelor de gaze în județul Buzău, un pas important înainte

Primarii municipiilor, orașelor și comunelor buzoiene s-au întâlnit, marți, în Sala D.P. Filipescu a Consiliului Județean, pentru a-și da acordul pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ce va permite înființarea/extinderea rețelor de fur­nizare a gazului natural în județ. Alături de prefectul Carmen Ichim, de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și de primarul municipului Bu­zău, Constantin Toma, la întâlnire au participat de­putatul PSD Marcel Ciolacu secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Ti­beriu Mavro­din, fiind dezbătute teme importante pentru județul Buzău, cum ar fi oportunitățile deschise de OUG 114, respectiv modalitatea de accesare a Fondului de Dezvoltare și Investiții, prin care pri­măriile pot finanța lu­crările de infrastructură.

Într-o postare pe pagina se oficială, președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, s-a declarat mulțumit de promptitudinea cu care s-a acționat în demararea procedurilor necesare realizării proiectului de extindere a rețelei de gaz în județul Buzău.

„Determinare, multă implicare și dorință de a reuși pentru comunitățile lor. Asta am văzut azi din partea primarilor, a domnului președinte al Consi­liului Județean Buzău, Petre Neagu, a doamnei prefect Carmen Ichim și a tuturor celorlalți care fac parte din proiectul gigant privind racordarea localităților buzoiene la rețeaua de gaze naturale. Mă bucur că am reușit să aprobăm foarte repede hotărârea de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ce va permite gestionarea eficientă a acestui proiect. Lucrurile încep să prin­dă contur, dar vreau să fim conștienți că un proiect de asemenea amploare este un maraton, nu un sprint. Important este că vom ajunge cu bine la linia de finish, iar buzoienii vor avea o viață mai bună!”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, primarii buzoieni au fost consultați cu privire la repartizarea sumelor pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, în urma aprobării bugetului pe anul 2019.

„Împreună cu domnul secretar de stat Mavrodin Tiberiu, domnul deputat Marcel Ciolacu și doamna prefect Carmen Ichim, am avut o întâlnire de lucru cu primarii din județul Buzău, privind teme de dezbatere foarte importante pentru județul Buzău:

  1. Am aprobat ho­tărârea de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ce va permite înființarea rețe­lelor de gaze la nivelul județului Buzău.
  2. Primarii din Județul Buzău au fost consultați cu privire la repartizarea sumelor pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, procedură ce trebuia îndeplinită în urma apro­bării bugetului pe anul 2019.
  3. Domnul secretar de stat a prezentat oportunitățile deschise de OUG 114, respectiv modalitatea de accesare a Fondului de Dezvoltare și Investiții, prin care uat-urile pot finanța lucrările de infrastructură”, a scris și Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de socializare.

loading...
error: Content is protected !!