miercuri, 28 octombrie 2020

VIDEO | Doi actori buzoieni, într-o parodie la adresa Jandarmeriei, promo la Premiile Gopo

Marți seară, de la ora 19,00, la Teatrul Național „I. L. Caragiale”, a avut loc decernarea Premiilor Gopo, aflate la cea de-a 13-a ediție. Considerată cea mai importantă seară dedicată filmului românesc, decernarea „Oscarurilor ro-mânești” a beneficiat de un filmuleț de prezentare inspirat din realitatea socială. Mai exact, cu o săptămână înaintea Premiilor Gopo, organizatorii au distribuit pe Facebook o parodie de un minut, cu trimitere la acțiunea Jandarmeriei în fața protestatarilor din București.

Vocea din off a povestitorului este cea a actorului Victor Rebengiuc, recunoscut drept unul dintre cei mai înverșunați protestatari împotriva abuzurilor clasei politice românești, iar prin­tre actorii din filmuleț fac parte și buzoianii Vlad Ionuț Popescu și Ștefan Pavel. Pavel este absolvent al UNATC în 2012 și conside­rat unul dintre tinerii actori români foarte talentați, laureat la Gala Tânărului Actor HOP 2016.

La rândul său, Vlad Ionuț Popescu, absolvent al Colegiului Hasdeu, acum student la UNATC, a fost deja distribuit în mai multe spectacole de teatru, bine primite de critica de specialitate, printre care și în recenta punere în scenă, la Teatrul Național, a romanului „Pădu­rea spânzuraților”, în regia celebrului Radu Afrim.

Parodia folosită ca teaser pentru seara Premiilor Gopo se numește „Jandarmeria Neîmblânzită” și a fost regizată și concepută de actorul Alex Bogdan, cel care a fost pentru a patra oară amfitrionul evenimentului.

„Chiar dacă protestul s-a terminat, jandarmul nu poate avea odihnă. Iată-l la pândă, antrenat să fie invizibil. El se apropie tacticos de tinerii protestatari care cu siguranță nu au buletinele la ei…”, este povestea spusă de Victor Rebengiuc și re­prezentată prin imagini de un jandarm în echipament de intervenție, care se pitește printr-un parc pentru a supraveghea niște tineri „suspecți” aflați la pik-nik. „Unde fugi de Jandarmeria Neîmblânzită? Spre Premiile Gopo!”, este mesajul parodiei.

Urmăriți de JANDARMERIA NEÎMLÂNZITĂ, fug spre Premiile Gopo…

Unde fugi de JANDARMERIA NEÎMBLÂNZITĂ? Spre #PremileGopo!Cinematografia română se adună pe 19 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti. #Gopo2019#DocumentarExclusiv #JandarmeriaNeîmblânzită #VinPremiileGopo#AMR 3 ZILE!Regie și concept: Alex BogdanMontaj: Tudor D PopescuDOP: Andrei Oană

Gepostet von Premiile Gopo am Samstag, 16. März 2019

loading...
error: Content is protected !!