Sport

Pas greșit pentru Metalul. Olimpia  și Limpeziș, în vrie

Week-end de rău augur pentru echipele buzoiene din liga a 3-a. Metalul, lider până în această rundă, pierde primul loc în serie, după ce a fost ținută în șah de Unirea Braniștea. A fost 0-0 pe terenul gălățenilor, unul la limita regulamentului, pe care buzoienii, deși sunt obișnuiți să joace pe aproape orice fel de suprafață, n-au reușit să-și facă jocul. Elevii lui Vali Stan n-au mai excelat ca în rundele precedente, astfel că punctul obținut mulțumește pe mai toată lumea.

Surpriza neplăcută a sezonului este Râmnicu-Sărat. Dacă anul trecut Olimpia și-a disputat șefia seriei cu Metalul până în ultima rundă de play-off, în acest sezon râmnicenii par o echipă total fără repere. Ce-i drept, cu jumătate de echipă la infirmerie, cu două-trei plecări și fără transferuri notabile, galbenii sunt doar o umbră a echipei care în iunie spera la promovare. Râmnicenii au fost învinși de Sporting Liești în deplasare, cu 3 la 2, și după patru etape n-au reușit să acumuleze niciun punct.

Fără punct după patru runde sunt și cei de la Limpeziș, pentru care noua stagiune nu aduce, parcă, nimic față de ediția trecută a Ligii a 3-a. Voința a pierdut acasă cu liderul-surpriză Dacia Unirea Brăila, echipă de asemenea reprimită în „C” după ce retrogradase. Limpeziș are deja -9 la golaveraj, după ce a înscris doar de trei ori și a primit 12 goluri, fiind ultima din serie, la egalitate cu Olimpia. Poate că așteptările celor de la Limpeziș, singura echipă de la sat din cel de-al treilea eșalon, sunt nerealiste. În ciuda numeroaselor mutări, atât la nivelul echipei, cât și pe banca tehnică, rezultatele întârzie să vină. O bilă albă totuși pentru faptul că stadionul este aproape plin la fiecare meci. La partida cu Brăila au venit peste 350 de spectatori.

Etapa viitoare, Metalul primește acasă pe Sporting Liești, sâmbătă, de la 17.00. Limpeziș joacă la Tulcea, cu Hamangia Baia, în timp ce Olimpia are șansa să iasă din subsolul clasamentului, întrucât joacă pe teren propriu, cu Viitorul Șuțești, de asemenea o echipă nou promovată.

Articole similare