Sport

Deziluzie! HC pierde pe final la Bacău

Seria meciurilor fără înfrângere a fost întreruptă destul de repede pentru HC Buzău. Lupii au pierdut la mare luptă partida de la Bacău, într-una dintre cele mai dificile deplasări din campionat.

Prima repriză a fost echilibrată, cu gazdele luând, totuși, avans pe tabela de marcaj. Eliminările și ratările au făcut diferența, dar buzoienii au menținut ecartul destul de strâns, la două-trei goluri. Era 14 la 12 la pauză, diferență care după aspectul jocului nu părea deloc iremontabilă.

Băcăuanii au început mai bine și a doua repriză, distanțându-se la cinci goluri în minutul 38, atunci când tabela arăta 20 la 15. Buzăul a revenit în joc, grație celor trei goluri consecutive înscrise de Bejinariu, Dumitrana și Malasinskas. Ultimul sfert de oră a fost extrem de echilibrat, iar cu zece minute înainte de final, HC egala la 22, prin Bejinariu. S-a jucat cu garda jos până în ultima secundă, dar din nefericire pentru buzoieni gazdele au fost cele care au avut câștig de cauză. Ushal și Serhel au făcut diferența, aducându-le băcăuanilor cea de-a doua victorie din campionat, 30 la 28.

Mosic a fost principalul marcator din trupa lui Gabriel Armanu, cu șase goluri. Malasinskas cu cinci, Broască și Dumitrana cu câte patru, au fost ceilalți marcatori notabili. Portarii n-au fost în cea mai bună zi, Tcaciuc reușind doar cinci parade, în timp ce Komok a parat doar două aruncări ale adversarilor.

După înfrângerea de la Bacău, HC coboară până pe locul 9, cu patru puncte acumulate în două etape. Etapa viitoare, pe 24, la Buzău vin clujenii de la „U”.

Articole similare