Educație

Partenerii europeni ai Liceului Tehnic, prezenți la sărbătoarea de 50 de ani a unității de învățământ

Liceul Tehnic Buzău a ales ziua de 5 octombrie 2023 pentru a sărbători 50 de ani de existență în mijlocul buzoienilor, împreună cu invitați din țară și de peste hotare.

Unul din invitații conducerii liceului este Nuno Varajao Barbosa, președintele Intercultural Association Mobility Friends, o personalitate care a deschis calea elevilor liceului buzoian către practica recunoscută la nivel european. „Vă confirmăm prezența lui Nuno Varajao Barbosa, președintele Intercultural Association Mobility Friends”, scrie directorul adjunct al Colegiului Tehnic , Robert Harabagiu, într-o postare pe pagina de socializare, dezvăluind astfel una dintre surprizele pe care le-a pregătit împreună cu directoarea Carmen Poenaru pentru a marca  astăzi cei 50 de ani de existență ai unității de învățământ pe care o conduce.

sdr

Cine este Nuno? Ei bine, răspusul la această întrebare o dă tot directorul Robert Harabagiu care îl prezintă drept „prietenul Liceului Tehnic”, cu care a pornit o colaborare în urmă cu 11 ani. „În 2012 Nuno a înființat AIAM și tot în 2012 a semnat primul parteneriat pentru primul proiect de practică din anul 2012-2013 (primul proiect de practică și pentru Liceul Tehnic). Am pornit această poveste împreună…

În perioada 2013-2023 avem 726 elevi care au efectuat practică în Portugalia, în cadrul celor 10 proiecte în care am fost parteneri”, povestește directorul Robert Harabagiu.

Un alt partener care dă curs invitației conducerii liceului buzoian de a se alătura la sărbătoarea celor 50 de ani de existență este Elisabeth Sanchez (Babet) de la Liceul Profesional și Tehnic L’Estaque din Marsilia, Franța. Ea a dat o mână de ajutor liceului din Buzău într-o perioadă în care acesta nu avea experiența necesară pentru a demara proiecte de nivel european. Directorul adjunct al liceului ne spune pe scurt povestea parteneriatului cu Babet. „Povestea proiectelor europene ale Liceului Tehnic Buzau începe în 2008. Am avut șansa sa o cunoaștem pe Babet, cea care a avut bunăvoința sa ne ia parteneri în două proiecte Comenius (NET@Home și Waste in Europe). Au fost primele două proiecte europene ale Liceului Tehnic Buzău. Coordonatorul acestor proiecte a fost Babet. Liceul Tehnic Buzau nu avea experiență în implementarea proiectelor europene și am avut șansa sa învățam tot ceea ce știm astăzi de la Babet, cea care, având la acea data cinci proiecte europene implementate era deja un specialist. Primele proiecte europene implementate de Liceul Tehnic Buzau au fost exemple de bune practici fiind evaluate de ANPCDEFP cu punctajul maxim (100p). Mulțumim pentru tot Babet”.

Articole similare