marți, 22 septembrie 2020

Parteneriat ,,pentru bunăstarea și sănătatea râmnicenilor”, semnat de reprezentanții ,,Alianței pentru Râmnic” PSD-PRO România

Un parteneriat ,,pentru bunăstarea și sănătatea râmnicenilor” a fost semnat, marți, între Consiliul Jude­țean și Primăria Râmnicu Sărat prin reprezentanții celor două instituții, președintele Petre Emanoil Neagu, candidat al Alianței PSD-PRO Buzău pentru un nou mandat, și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, înscris și el în cursa electorală din partea Alianței pentru Râmnic (PSD-PRO România). De asemenea, pe document și-au pus semnăturile președintele organizației județene a PRO România, Felix Rache, căruia, prin protocol, îi va reveni funcția de viceprimar al Râmnicului, și Carmen Ichim, care va obține, conform aceleiași înțelegeri, un post de vicepreședinte al Consiliului Județean.

,,Transmitem râmnicenilor un mesaj de stabilitate și un mesaj de garanție a dezvoltării pe care o vizăm cu toții”, a spus primarul Sorin Cârjan despre acordul în cauză, care prevede redeschiderea Spitalului Municipal din Râmnic și externalizarea secțiilor de COVID, prin transformarea Spitalului CFR din Buzău în spital-suport și mutarea aici a tuturor bolnavilor. Conform aceluiași document, la Râmnicu Sărat va fi creat un centru de excelență care va fi susținut financiar în parteneriat de către Primă­rie și Consiliul Jude­țean, iar cultura și sportul râmnicean vor ocupa  un loc important în agenda celor două instituții. De asemenea, societatea municipală de transport călători se va dezvolta pe modelul Trans Bus, urmând ca, prin integrarea în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ATRAS, să își poată extinde aria de ope­rare. În fine, acordul mai prevede alocarea de fonduri către administrația locală râmniceană pentru închi­derea depozitului de deșeuri municipale.

Felix Rache, președi­n­tele organizației județene a PRO România, care spune că și acum are pe buletin adresa din Râmnicu Sărat, a explicat de ce formațiunea sa politică îl susține pe actualul primar social-democrat în cursa pentru un nou mandat: „De ce l-am ales pe Sorin Cârjan? Pentru că este cinstit – asta o spun până și adversarii lui politici-, pentru că este un om curajos, pentru că atunci când am început să vorbim la începutul pandemiei să nu facem acțiuni politice, să nu câștigăm capital electoral din nenorocita aceasta de pandemie, numai Sorin s-a ținut de cuvânt; celălalt (Viorel Holban, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al Râmnicului, n.r.) și-a pus afișe și a făcut și sondeje mincinoase”.

La rândul ei, Carmen Ichim, și ea râmniceancă, a scos în evidență calitățile social-democratului Sorin Cârjan: „Este pentru prima dată când fac politică și am ales să fac politică pentru că, în calitate de om de administrație de 25 de ani, am văzut că poți face politică dacă știi să faci strategii. Și ai nevoie de strategii. Or, lucrul acesta trebuie să îl știm noi, oamenii politici, că trebuie să îl facem, iar ceilalți, iar oamenii de administrație, să execute foarte bine planurile politice de dezvoltare a comunității. Îl susțin pe primarul Sorin Cârjan pentru felul lui de a fi: bun, cinstit, onest, un om de administrație, care a demonstrat că poate duce la îndeplinire orice sarcină i se poate da”.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a spus că documentul semnat marți reprezintă „un parteneriat de suflet pentru cetățenii Râmnicului Sărat”: „A venit vremea ca noi, ca și instituție, să avem o altă abordare față de muncipiul Râmnicu Sărat. Nu poate contesta nimeni, dar absolut nimeni, nici cei care încearcă să profite de suferința oamenilor, că nu s-au făcut lucruri absolut benefice pentru municipiul Râmnicu Sărat. O societate corectă și coerentă trebuie să aibă în fruntea administrației locale și naționale niște oameni care să ducă, așa cum se vorbește în vârful limbii, la o dezvoltare durabilă și sustenabilă. Și dacă nu ai niște direcții după care să te ghidezi, și acele direcții să vină de la cetățeni și în sprijinul cetățenilor… Și noi, Consiliul Județean, de ­exemplu, în zona Râmnicului Sărat, am început cu infras­trutura rutieră. Dacă acum câțiva ani se circula destul de greu în comunele limitrofe, s-au făcut investiții din fonduri proprii, ale Consiliului Județean, de 7 milioane de euro, iar 30 de milioane de euro au venit din fonduri europene. Noi vom avea o cu totul altă abordare. Am semnat un parteneriat și cu Primăria municipiului Buzău. Aici semnăm un parteneriat de suflet pentru cetățenii Râmnicului Sărat și pentru cei din comunitățile de lângă Râmnic”.

loading...
error: Content is protected !!