sâmbătă, 19 septembrie 2020

Buzoianul Luca Pană, în echipa care reprezintă România la Olimpiada Balcanică pentru Juniori

Este unul dintre copiii de aur ai Buzăului, dintre cei care au reușit să obțină rezultate deosebite la olimpiade. Luca Pană va face parte din echipa care va reprezenta România la Olimpiada Balcanică pentru Juniori care va avea loc luna viitoare. Absolvent al Șco­lii nr. 1, Luca este clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Pentru că anul acesta, din cauza pandemiei, nu s-a putut desfășura Olimpiada Națională de Matematică, s-a decis să se țină cont de rezultatele de anul trecut de la lotul lărgit din care buzoianul a făcut parte când era elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 1 „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”.

„Mă bucur mult. E un dar de la Dumnezeu”

„Mă bucur foarte mult. Nu mă așteptam, pentru că eu credeam că vor schimba vârsta, așa că acum mă pregăteam pentru o categorie superioară de vârstă. Am luat această veste ca pe un dar de la Dumnezeu. Olimpiada Balcanică pentru Juniori ar fi trebuit să aibă loc în Albania. Din cauza pandemiei s-a renunțat la deplasarea în străinătate. Am înțeles că Grecia a venit cu propunerea să se ia în calcul rezultatele de anul trecut de la olimpiadele naționale. Eu am ocupat locul al XII-lea. Au fost cinci baraje. Nu știu foarte multe despre modul în care se va desfășura Olimpiada Balcanică pentru Juniori. Am fost anunțați să ne prezentăm pe 11 septembrie la București. Cert este că nu vom face deplasarea în străinătate”, a declarat pentru OPINIA Luca Pană.

Buzoianul este deținător, în 2017 și 2018, al medaliei de aur la Olimpiada Națională de Matematică și al medaliei de argint în 2019. După absolvirea liceului, Luca spune că se gândește dacă va alege o carieră în Matematică sau în Teologie. „Dacă voi alege Teologie, vreau să devin preot, iar dacă aleg să continui cu matematica, probabil mă voi îndrepta către cercetare sau spre inteligența artificială”, declara Luca la absolvirea Școlii nr. 1, fiind unul dintre buzoienii cu media de absolvire 10 și media 10 la Evaluarea Națională.

loading...
error: Content is protected !!