marți, 22 septembrie 2020

Pariurile lui Ovidiu Mihăilă. Trei jucătoare U23 propuse de antrenorul Gloriei la echipa națională

Antrenorul handbalistelor Gloriei propune trei jucătoare tinere pentru echipa națională, care ar putea ajuta selecționata ,,tricoloră” la cele două competiții extrem de importante care urmează, Campionatul European din Norvegia și Danemarca (decembrie 2020) și Turneul preolimpic din Muntenegru (martie 2021). Provocat de Pro Sport, Ovidiu Mihăilă a identificat trei jucătoare U23 din Liga Națională, care ar putea deveni componente de bază ale echipei naționale în viitorul apropiat. Printre acestea, Mihăilă a nominalizat-o și pe eleva sa, interul stânga Raluca Petruș (21 ani), despre care a avut numai cuvinte de laudă în caracterizarea pe care i-a făcut-o pentru Pro Sport: „Transferul ei de la Universitatea Cluj la Gloria Buzău a fost un pas înainte. Este o sportivă care a jucat la loturile naționale de junioare și tineret. Prin evoluția ei constantă de la Buzău, i-a crescut încre­de­rea, și-a dezvoltat calitățile. De la meci la meci, echipa a avut încredere tot mai mare în ea. A avut alături și câteva jucătoare de valoare, precum Ana Maria Iuganu, Carmen Stoleru, Andreea Pricopi, Alina Ilie. Raluca a reușit să se echilibreze și să țină pasul cu ele, iar asta înseamnă foarte mult. Din punct de vedere biologic stă foarte bine. Poate juca și centru, dar eu cred că trebuie canalizată pe un singur post, să-și dezvolte calită­țile pentru postul de inter stânga”.

Dache și Kelemen, celelalte remarcate

Celelalte două jucă­toare U23 remarcate de antre­norul Gloriei în urma evoluțiilor din sezonul trecut și propuse pentru echipa națională sunt centrul Elena Dache, de la Dunărea Brăila, și portărița Raluca Kelemen, de la HC Zalău, ­carac­terizate astfel de Ovidiu Mihăilă:

  • Elena Dache (23 ani), centru – Dunărea Brăila

„Este o jucătoare tehni­că, de viteză, care se mulează pe handbalul modern. Are și calitatea de a finaliza, excelează în relația unu contra unu, are o colaborare cu pivotul foarte bună. Elena Dache este o jucătoare care poate să devină un viitor centru al echipei naționale prin evoluțiile ei bune”.

  • Raluca Kelemen (22 ani), portar – HC Zalău

„Este un portar care s-a dezvoltat foarte bine la Zalău. Și-a ajutat echipa să rămână pe un trend ascendent chiar și anul trecut, când toată lumea spunea că Zalăul va avea probleme din cauza plecărilor. A făcut meciuri foarte bune cu adversare din primele șase în campionat. Îmi amintesc câteva meciuri, chiar și cu noi a avut o prestație foarte bună. De asemenea, CSM București, Craiova, Bistrița au pierdut la Zalău. Raluca Kelemen este un portar care trebuie sprijinit pentru continuitate și cred că poate deveni o sportivă bună și pentru echipa națională”.

loading...
error: Content is protected !!