Administrație

VIDEO | Care sunt prioritățile pe lista lucrărilor municipalității

După reabilitarea infrastructurii din municipiu, urmează și schimbarea la față a parcurilor, după cum anunță primarul Constantin Toma într-o postare video pe pagina sa de Facebook. Este cunoscut deja planul municipalității de a extinde și reîmpăduri Parcul Crâng, imediat ce va fi încheiată campania de tăiere a copacilor afectați de ciuperca ulmului, urmând ca aleile să fie extinse până în inima pădurii buzoiene.

Parcul Marghiloman a devenit mult mai popular printre buzoieni odată cu organizarea mai multor evenimente la Vila Albatros și este de așteptat ca interesul pentru acesta să crească în viitor, dat fiind că municipalitatea are în plan reabilitarea altor clădiri din fostul complex hipic Marghiloman. Astfel, în parc va apărea o seră modernă, cu un centru destinat activităților educaționale, iar planurile vizează, de asemenea, și construirea unei unități de cazare modernă.

Parcul Tineretului trece deja printr-un proces de extindere, iar alte 7,4 hectare se vor alătura suprafeței actuale. Lucrările au fost finalizate în mare parte, urmând ca în perioada apropiată să fie amenajat satul de răchită și grădinile cu legume, iar în primăvară să fie plantate florile. Dacă totul va decurge conform planului, primarul Toma spune că extinderea parcului ar putea fi gata în lunile aprilie-mai ale anului viitor. Planurile sunt ambițioase, iar edilul Buzăului susține că dorește să construiască un aqualand pe noua suprafață, care să includă mai multe bazine didactice de înot și chiar și unul cu apă sărată din stațiunea balneară Sărata Monteoru.

În plus, buzoienii de la periferia orașului vor avea un nou parc, care va fi amenajat de Green Group, pe un teren donat de Primăria Buzău. „Este o prelungire a Parcului Tineretului și sunt toate șansele ca până în aprilie-mai anul viitor și acest proiect să fie finalizat (…) Va fi un parc deosebit pentru că va avea foarte multă verdeață, va avea și dotări deosebite și va fi extrem de atractiv pentru copii. Între Parcul Tineretului și acest viitor parc de 7,4 hectare, lucrăm acum la ceea ce se numește un aqualand, care va avea un spațiu acoperit și un bazin didactic de înot și pe exterior mai multe bazine, mai multe locuri de joacă. Sper să avem și un bazin cu apă sărată de la Sărata Monteoru, astfel încât să folosim apa extraordinară de la Monteoru și aici la noi în orașul Buzău”,  a transmis Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare