Administrație

Parc fotovoltaic la ieșire din Buzău

Primăria a efectuat studiul de fezabilitate aferent proiectului „Producerea de energie verde prin construirea unui parc de panouri fotovoltaice în municipiul Buzău”. Parcul fotovoltaic va fi construit pe un teren de 13 hectare, la ieșirea din municipiu, iar valoarea totală a proiectului este de aproape 23 milioane lei.

În proiect se menționează că nu va fi luat în calcul consumul de energie electrică din cadrul unităților școlare în vederea dimensionării centralei fotovoltaice, iar acestea vor fi finanțate din alte programe operaționale. Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi folosită pentru iluminatul public, spațiile administrative și stadionul de atletism.

Centrala fotovoltaică va avea o putere instalată de 3,531 MWp, iar prin intermediul acesteia, este de așteptat nu doar să scadă costurile lunare la iluminat, ci și impactul asupra mediului să fie mai mic, prin reducerea emisiilor de carbon.

„Construirea unui proiect de producere a energiei electrice din surse regenerabile, sub forma unei centrale fotovoltaice, este un obiectiv de investiții necesar UAT Municipiul Buzău, în contextul lipsei de predictibilitate a pieței energetice, al atingerii unui maxim istoric al prețurilor pentru energia electrică, a Hotărârilor de Guvern pentru plafonarea prețului pe perioade scurte de timp și a Directivelor Europene privind valorificarea surselor regenerabile. Astfel, scopul principal al obiectivului de investiții este majorarea producției brute de energie electrică din surse regenerabile, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul Fondului pentru Modernizare (…) în vederea creșterii eficienței energetice și diminuarea cheltuielilor cu energia electrică pentru spațiile care sunt finanțate de la bugetul local”, se arată în studiul de fezabilitate al proiectului.

Articole similare