Sport

Pancu are ochi și pentru Gloria

Lazăr, Pandele și Oteliță chemați la naționala U20

Mult discutată în ultimii ani, „regula underilor” ridică totuși, artificial sau nu, media minutelor de joc pe care le primesc tinerii jucători de fotbal. Ligile 1 și a 2-a dau majoritatea componenților naționalei conduse de fostul internațional Daniel Pancu, lot în care se regăsesc, însă, și câțiva „stranieri”

Gloria nu face excepție. Pe adresa clubului buzoian au sosit trei convocări, pentru Dragoș Lazăr, Bogdan Oteliță și Andrei Pandele. Primii doi au fost titulari în partida cu Dinamo București, în timp ce Pandele a fost trimis în teren imediat după pauză, bifând, astfel, o repriză întreagă.

Dacă Andrei Pandele este un obișnuit al naționalelor de tineret, bifând convocări la toate categoriile de vârstă, pentru ceilalți doi „mânji” ai Gloriei convocarea la U20 este o premieră. Oteliță a devenit un titular obișnuit în formula adoptată de Adrian Mihalcea, câștigând duelul cu Sergiu Pârvulescu, plecat între timp de la Buzău, pentru postul de fundaș dreapta. Dragoș Lazăr, fotbalist crescut în curtea Gloriei, a avut o ascensiune constantă, bifând din ce în ce mai multe minute în eșalonul secund.

Acțiunea întreprinsă de lotul U20 este una de pregătire cu două amicale în deplasare, cu Portugalia, la Lisabona, pe 23 martie, și Norvegia, Staganger, 27 martie.

Pentru această acțiune, selecționerul Daniel Pancu a convocat 23 de jucători:

  • Portari: Răzvan Sava (CFR Cluj), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Denis Oncescu (SC Dinamo 1948)
  • Fundaşi: Ionuț Mitran (CSM Slatina), Bogdan Oteliță (Gloria Buzău), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Botond Gergely (NK Nafta / Slovenia), Matei Ilie (Padova / Italia), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Enrichi Finica (Politehnica Iași)
  • Mijlocaşi: Ovidiu Perianu (Chindia Târgoviște), Aurelian Ciuciulete (Metaloglobus București), Alexandru Mogoș (Politehnica Iași), Andrei Pandele (Gloria Buzău), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Roberto Voican (FC Voluntari), Mario Bratu (ACS Petrolul 52), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Ștefan Bodișteanu (CSA Steaua), Dragoș Lazăr (Gloria Buzău)
  • Atacanţi: Ianis Stoica (Universitatea Cluj), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța)

Cinci „underi” a folosit Adrian Mihalcea, în partida de play-off, cu Dinamo. Pe lângă cei trei internaționali U20, au mai evoluat Sălceanu, convocat de asemenea la lotul Under 19, dar și Alexandru Șuteu, fotbalist de 19 ani, venit în această iarnă de la FCSB II.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker