Sport

Ovidiu Ionescu, pe tabloul principal la Doha

2024 începe cum nu se poate mai bine pentru Ovidiu Ionescu, deja un veteran al sportului cu mingea de celuloid. Buzoianul este pe tabloul principal al Turneului de la Doha, acolo unde a ajuns după ce a trecut prin furcile caudine ale calificărilor.

În turul întâi, Ovidiu a trecut de belgianul Martin Allegro, după patru seturi 3-1 (13-11, 11-8, 12-14, 11-7), pentru ca în runda secundă de calificări să-l surclaseze pe indianul Manush Shah, după un meci fără istoric, încheiat 3-0 în favoarea buzoianului  (11-6, 11-9, 11-9). Turul al treilea al calificărilor a fost și cel mai dificil, adversar fiind Chan Baldwin, sportiv din Hong Kong. Experiența lui Ovidiu și-a spus, în cele din urmă cuvântul, românul făcând față presiunii și câștigând cu 3 la 1, (11-9, 11-7, 8-11, 13-11), o partidă foarte echilibrată.

Pentru Ovidiu urmează un meci la fel de dificil, veteranul din Buzău urmând să se dueleze pentru calificarea în șaisprezecimi cu suedezul Truls Moregard. Nordicul este câștigător al medaliei de bronz la Campionatele Mondiale, împreună cu echipa națională, și vicecampion mondial în 2021. Tot în 2021, la europenele de la Cluj Napoca a obținut bronzul cu echipa Suediei. În cea mai recentă întâlnire, Ionescu a cedat 0-3, după un meci care conta pentru clasamentul Bundesligii.

Celălalt buzoian, Edi Ionescu, a capotat în turul secund, 1 la 3 cu francezul Leo de Nodrest. În prealabil, sportivul roman trecuse în turul întâi de Feng YI-Hsin, tenismen din Taipei. De asemenea, Eduard a ratat calificarea pe tabloul principal și în concursul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Darius Movileanu. Cei doi au fost învinși de echipa indiană Manush Shah/Manav Thakkar, în turul secund, după ce, în prima rundă, trecuseră tot de o echipă din India.

Seria de concursuri WTT servește drept platformă pentru toți jucătorii profesioniști, facilitându-le acestora posibilitatea de a concura la nivel internațional. Mai nou, evenimentele sunt organizate în locații unice din întreaga lume, incluzând teatre, cluburi, inclusive stadioane, creând o oportunitate unică pentru fani, de a interacționa cu sportivii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker