duminică, 09 august 2020

Ovidiu Ionescu luptă pentru calificarea la JO de la Tokyo 

• Cel mai bun sportiv buzoian din 2019 n-a lipsit de la precedenta ediție, Rio 2016

Echipele naționale de tenis de masă ale României, cea feminină și cea masculină, vor fi prezente la Turneul de calificare echipe pentru Jocurile Olimpice 2020, care are loc în Gondomar, Portugalia, între 22 și 26 ianuarie.

Primele nouă naționale clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar doi sportivi din fiecare națională clasată în primele nouă obțin, de asemenea, biletele pentru proba de simplu. Din lotul României face parte, evident, și buzoianul Ovidiu Ionescu, vicecampion european și mondial, care își dorește să repete experiența din urmă cu patru ani, de la JO de la Rio de Janeiro.       Alături de Ovidiu, lotul masculin, pregătit de Andrei Filimon, îi mai are în componență pe Hunor Szocs, Rareș Șipoș și Cristian Pletea. Echipa feminină, condusă de Viorel Filimon, merge în Portugalia în componența Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean și Irina Ciobanu. ,,Tenisul de masă are prima competiție de calificare la Jocurile Olimpice pe 22 ­ia­nuarie, în Portugalia. Dacă ne calificăm cu cele două echipe, la feminin și masculin, atunci automat vom avea jucători calificați în probele de simplu. Acesta ar fi primul obiectiv, să ­cali­ficăm sportivii de la acest turneu, ca să nu mai avem presiunea calificării după aceea și să ne putem pregăti pentru Tokyo așa cum trebuie. Ca să se califice, echipele noastre trebuie să se claseze în primele 8 locuri. Dar trebuie să menționăm că sunt calificări mondiale, deci toate echipele valoroase vor fi prezente. Nu vor participa în schimb echipele care s-au calificat deja la Jocurile Europene, Asiatice, ale Oceaniei și Americii. Noi am scăpat calificarea la Jocurile Europene la Minsk, când am pierdut finala în fața Germaniei. Dacă băteam atunci Germania, sportivele noastre erau azi calificate. Dar noi sperăm să nu avem probleme la turneul acesta de calificare”, a declarat președintele Fe­derației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu.

Cele două echipe se vor pregăti la Gondomar între 16 și 21 ianuarie, urmând să își afle adversarele pe 20 ianuarie, la tragerea la sorți.

loading...
error: Content is protected !!