marți, 22 septembrie 2020

Ora de Religie, difuzată la Trinitas TV

Pentru a veni în spriji­nul elevilor, Patriarhia Română, prin intermediul Trinitas TV, le oferă acestora posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie prin intermediul emisiunii Ora de Religie.

Emisiunea a fost difuzată în premieră vineri, 27 martie, de la ora 12.00, după care următoarele ediţii vor fi transmise în fiecare miercuri, de la aceeaşi oră. Următoarea emisiune Ora de Religie va avea loc miercuri, 1 aprilie.

Activităţile care vor fi difuzate în cadrul acestei emisiuni se vor organiza pe cele trei niveluri de învăţământ (primar, gimnazial şi liceal), câte 20 de minute/nivel.

„Aceste activităţi au rol complementar orei de Religie din şcoală, prin faptul că transmit elevilor ­te­lespectatori o serie de cunoş­tinţe, atitudini şi valori consonante cu competenţele pe care le propun programele şcolare pentru disciplina Religie. Deoarece nu vor fi organizate pe clase (fiecare profesor de Religie are o altă planificare a materiei), ci pe niveluri de studiu, temele activităţilor necesită o flexibilitate în abordare, prin alegerea acelora care pot fi prezentate pe ciclu de învăţământ (primar, gimnazial, liceal)”, au transmis reprezentanţii Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, citaţi de basilica.ro.

loading...
error: Content is protected !!