Administrație

Opoziția din Consiliul Municipal, vot contra reorganizării Poliției Locale

Opoziția din Consiliul Local a votat, miercuri, împotriva proiectului de hotărâre privind reformarea Poliției Locale, respectiv reorganizarea acesteia în instituție de interes local cu personalitate juridică. Această mișcare, împreună cu noua organigramă a Primăriei – care va fi suspusă votului aleșilor locali la ședința din luna decembrie -, va permite municipalității să restabilească legalitatea în ceea ce privește numărul de polițiști locali cuveniți Buzăului, respectiv 129 (unul la 1.000 de locuitori), prin concedierea surplusului de aproape 170 astfel de angajați.

Ședința de miercuri a deliberativului local a fost și scena unei serii de amenințări la adresa consilierilor și a membrilor Executivului Primăriei adresate de liderul de sindicat al polițiștilor locali buzoieni, Vali Ene.  Acesta a cerut ca proiectul respectiv să nu fie aprobat, pentru că și sindicaliștii îl vor contesta în instanță, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu cinci ani, când, în urma unei asemenea acțiuni în justiție, a fost blocată întreaga organigramă a Primăriei Buzău. Adică, a susținut Ene, întreaga poveste ar putea fi luată de la capăt, cu noi procese, bani cheltuiți de municipiu și timp pierdut.

Culmea este că grosul voturilor împotrivă ale opoziției – cinci din totalul de șapte – vin din partea aleșilor Partidului Național Liberal și a celor de la Uniunea Salvați România (ultimii aflați de mult timp de facto în echipa PNL), în condițiile în care această hotărâre este un pas spre punerea  în practică a unei prevederi legale cerute inclusiv de prefectul… liberal!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker