ActualitateCultură

A fost deschisă expoziția temporară „Oameni ai Unirii”

Expoziția temporară „Oameni ai Unirii” a fost deschisă, astăzi, la sediul Muzeului Județean Buzău, și poate fi vizitată până pe data de 4 februarie 2024.

Această expoziție care are ca temă UNIREA a intrat în tradiția Muzeului Județean Buzău. De aceea, și anul acesta, ca în fiecare an în preajma marii sărbători naționale, instituția buzoiană de cultură ne invită la o întoarcere în timp alături de cei care au contribuit la înfăptuirea actului Unirii, o retrăire a acelui moment înălțător de acum de mai bine de un veac.

Muzelului i-a stat alături în acest an un  partener constant, respectiv  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău. S-au mai alăturat și  Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Asociația „Museum Vasluiensis” cu care Muzeul Județean a organizat expoziția „Oameni ai Unirii”.

„Toate exponatele prezente în expoziție, din patrimoniul muzeului buzoian și al IJJ Buzău, au o valoare expozițională, culturală și educativă deosebită. Unele dintre elementele de rezistență însă sunt cele legate de contribu

ția buzoienilor soldați, jandarmi, civili la înfăptuirea actului unirii”, spune directorul Muzeului Județean, Daniel Costache, care face precizarea că  „expunerea din acest an are în prim plan figura mareșalului Constantin Prezan, element central al expunerii panotate pusă la dispoziție de colegii de la Vaslui”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker