Sport

Olimpia aduce lider nou în seria a II-a. Metalul se instalează pe primul loc

CSM Râmnicu-Sărat, până acum câteva săptămâni mare favorită la câștigarea play-off-ului, gâfâie. După trei etape fără victorie, elevii lui Marius Tîrîlă părăsesc prima poziție a seriei, în urma unui egal, 1 la 1, cu Braniștea. Gălățenii și-au jucat șansa și au deschis scorul cu trei minute înainte de pauză, cu largul concurs al portarului de la Râmnic. Gazdele au egalat în minutul 80, dar nu au reușit golul victoriei, în ciuda forcingului de final.

De cealaltă parte, Metalul și-a luat toate punctele cu Aerostar, echipă ieșită din calculele promovării și oarecum lipsită de motivație. Mănăilă a deschis scorul, însă băcăuanii au egalat în minutul 70, dintr-o lovitură de pedeapsă. Golul victoriei buzoiene a venit în minutul 80. Veteranul Arnăutu, atacant transferat în iarnă – care și-a făcut un obicei din a interveni în momentele importante – și-a trecut în cont un nou gol decisiv, tot el fiind cel care a deschis scorul sâmbătă, în derby-ul cu Olimpia.

În urma acestor rezultate, Metalul devine lider, cu 54 de puncte, unul mai mult decât CSM. Etapa viitoare, alb-albaștrii joacă acasă cu Braniștea, iar un singur punct ar califica, matematic, echipa buzoiană la baraj.

Râmnicul va juca în deplasare, cu Aerostar. O eventuală victorie la Bacău, corelată cu un rezultat bun al Metalului, ar propulsa-o și pe  Olimpia la baraj.

Cele două echipe buzoiene se vor mai întâlni o dată în acest play-off, la Râmnicu-Sărat.

Articole similare