Sport

Obraji mai coloraţi

Gloria Buzău – Viitorul Tg- Jiu 3-1 (1-0)

Trei etape a trebuit să aştepte Gloria pentru o nouă victorie, după cea cu Şelimbăr, care a marcat debutul lui Adrian Mihalcea pe banca tehnică în locul lui Cristi Pustai. Pentru ca tot ce s-a vorbit până acum despre play-off şi promovare să nu rămână la stadiul de simple sloganuri, iar tot ce s-a realizat să fie şters cu buretele, duminică, în meciul din Crâng cu Viitorul Tg. Jiu, alt rezultat în afara victoriei le era interzis băieţilor lui Mihalcea.

Într-o partidă care a curs 99 la sută într-un singur sens, Gloria Buzău a deschis scorul încă din minutul 14, prin Valentin Munteanu. În ciuda ocaziilor, Gloria şi-a dublat avantajul abia în minutul 50, după reuşita lui Andrei Blejdea. Şi Alexandru Boiciuc şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 54, după un contraatac. Reuşita lui Alexandru Dulca (88) în poarta lui Relu Stoian n-a mai contat.

„Mă bucură faptul că am marcat trei goluri, dar sunt supărat că am luat un gol pe final, un gol care nu își avea rostul. Dacă eram atenți rezolvam acea fază, dar azi, ținând cont și de rezultatul cu Oțelul, e de admirat cum ne-am comportat. E mult mai bună evoluția și băieții înțeleg ce vreau și ce se cere. Mici episoade te pot duce în situații nedorite, dar e o victorie meritată. Am făcut efort și parcă voiam ceva mai mult de la jucătorii care au venit de pe bancă, să vină cu un plus, cu prospețime, dar până la urmă, și în urma rezultatelor, suntem într-o poziție de play-off, ceea ce ne-am dorit. Trebuie să ne menținem acolo. Trebuie să jucăm la fel la orice scor, să nu lăsăm garda jos pentru că putem avea de suferit. De aceea transmit niște indicații și lucrurile care se întâmplă pe bancă, cu aruncat apa, aș vrea să le diminuez până la a le elimina, lucrez la lucrul acesta. E normal să mă descătușez la goluri, am avut o perioadă grea, o perioadă cu meciuri pe care le-am controlat și nu am reușit să câștigăm. E frustrant. Îmi doresc să îi văd pe jucători descătușați după fiecare gol. Bucuria cu tot stafful, cu jucătorii, arată faptul că începem să fim un tot. Vreau astfel de bucurii din ce în ce mai des. Publicul va veni lângă echipă, e un public care vine lângă echipă când sunt rezultate aici. Nu au fost rezultate, acum avem o serie de cinci rezultate pozitive, suntem într-o poziție bună, nu lăsăm garda jos, continuăm la fel. Dacă vom reuși să câștigăm și etapele următoare, vom juca cu tot mai mulți spectatori și, de ce nu, să jucăm și cu stadionul plin”, a spus Adrian Mihalcea la finalul partidei de duminică.

GLORIA BUZĂU: Stoian – Oteliță, Wiktroski, Marku, Sălceanu – Gaitan (7 Dr. Lazăr), Honciu, Val. Munteanu (60 Neicuţescu) – Dudu (60 Cr. Ciobanu), Boiciuc (81 D. Burlacu), Blejdea (60 Rz. Matiș). Antrenor: Adrian Mihalcea  Au marcat: Val Munteanu 14, Blejdea 50, Boiciuc 54 – Dulca 88. Arbitru: Valentin Porumbel (Olteniţa).

Liga a 2-a  – Etapa a 13-a

 • Miercurea Ciuc – Dinamo 0-0
 • Concordia Chiajna – FC Braşov 0-1
 • Minaur Baia Mare – Progresul Spartac 2-2
 • Ripensia Timișoara – Politehnica Timișoara 1-0
 • Metaloglobus Bucureşti – CSC Şelimbăr 2-0
 • CSM Slatina – Unirea Constanţa 0-1
 • CSC Dumbrăviţa – Politehnica Iaşi 0-3
 • Unirea Slobozia – Oţelul Galaţi 1-0
 • Gloria Buzău – Viitorul Tg. Jiu 3-1
 • Steaua – Unirea Dej – luni seară

Clasament

 1. STEAUA 26 p.
 2. Slobozia 25 p.
 3. Unirea Dej 25 p.
 4. Poli Iaşi 24 p.
 5. Csikszereda 22 p.
 6. Gloria 22 p.
 7. Oţelul 22 p.
 8. Slatina 19 p.
 9. FC Braşov 19 p.
 10. Dinamo 18 p.
 11. Chiajna 17 p.
 12. Şelimbăr 17 p.
 13. Ripensia 15 p.
 14. Viitorul Tg. Jiu 15 p.
 15. Minaur 14 p.
 16. Progresul Spartac 13 p.
 17. Dumbrăviţa 13 p.
 18. Constanţa 12 p.
 19. Metaloglobus 10 p.
 20. Timişoara 8 p.

Articole similare