Economic

Obor21.ro își extinde livrările în Buzău

Obor21.ro, cooperativa țărănească cu livrări la domiciliu, își extinde livra­rea de carne proas­pătă, provenită din gospodăriile din nordul Mol­dovei, în șase județe din țară, potrivit bursa.ro.

Astfel, începând cu această săptămână, pe lângă municipiul București și județul Ilfov, unde deja se fac livrări, obor21.ro va oferi carne proaspătă în alte șase orașe din țară, respectiv în Ploiești, Constanța, Galați, Brăila, Buzău și Focșani. Mai mult, pentru sezonul estival livrările se vor extinde și în localitățile de pe întreg litoralul românesc, de la Năvodari până la Vama Veche. Comenzile se fac după principiul de meatbooking, adică rezervare înainte de sacrificare, astfel încât carnea va ajunge la destinatar în maximum 72 de ore. Investiția pentru această extindere se ridică la 20.000 de euro și cuprinde logistica distribuției capitare, investițiile în dezvoltarea platformei și marketingul aferent deschiderii noilor zone de distribuție.

,,Am avut solicitări numeroase de extindere a zonei de livrare, astfel încât am accelerat acest proces în primul trimestru și am reușit să deschidem livra­rea în cele șase orașe, urmând ca planul de extindere să continue până la finalul anului. Estimăm că impactul investițiilor în creșterea capacităților de livrare asupra cifrei de afaceri va fi suficient de puternic încât să ne apropie de obiectivul propus pentru acest an, 300.000 de euro”, a precizat Florian Mateiță, cofondator obor21.ro.

Livrările de carne proas­pătă se pot face atât pe segmentul B2B (Business to Businesss), cât și B2C (Business to Consumer), interesul pentru produsele obor21.ro în rândul restaurantelor fiind în creștere. În ciuda restricțiile impuse de pandemie care au afectat sistemul HoReCa, segmen­tul B2B reprezintă 25 la sută din vânzările coope­rativei digitale, înregistrând chiar o creștere destul de mare  în perioada Paștelui, pe fondul extinderii acestora către zona de delivery.

Comenzi cu ridicare din băcănii

În luna martie a acestui an, obor21.ro a realizat un sondaj, în urma căruia a aflat că 29 la sută dintre români își doresc să cum­pere carnea din băcanii și din magazine specializate. Cu această ocazie, coope­rativa țărănească demarea­ză în această săptă­mână și un proiect pilot cu băcanii din București, iar clienții vor putea plasa comenzi cu livrarea în aceste băcănii. Comenzile se vor face prin intermediul unor terminale speciale plasate în băcănii, iar ridicarea acestora va avea loc în fiecare zi de joi. Momentan, doar două băcănii din capitală dispun de acest tip de comandă, urmând ca numărul acestora să ajungă la zece până la finalul acestui trimestru. Estimările celor de la obor21.ro arată că numărul comenzilor de acest tip va ajunge să reprezinte 15 sau chiar 20 la sută din comenzile totale, reprezentând un segment strategic de dezvoltare în următoarele 12 luni.

Vânzările de Paște au înregistrat o creștere de 240 la sută, media comenzii în această perioadă reușind să se mențină în jurul sumei de 240 de lei pentru clienții care au comandat exclusiv produse de miel și ied. Pentru persoanele care au adăugat în coș și produse de mânzat, prețul s-a ridicat la 300 de lei.

,,Am avut o creștere de peste 240 la sută în vânzări, față de o perioadă normală, iar față de perioada pascală a anului trecut, creșterea a fost de 30 la sută, pe fondul diversificării portofoliului, dar și a creșterii notorietății conceptului. Am făcut și livrări în afara zonei București/Ilfov, punctual, cât a permis logistica externă. Din păcate, deși am avut zeci de comenzi, din 12 orașe, inclusiv în zona Moldovei, Ardeal, Banat, nu le-am putut onora pe toate. Anul acesta ne concentrăm pe extindere, astfel încât să putem veni în întâmpinarea tuturor clien­ților, indiferent de localitate”, a mai precizat Florian Mateiță.

Obor21.ro este o coope­rativă țărănească ce livrea­ză la domiciliul clien­ților carne proaspătă în maxim 72 de ore. După ce se strâng suficiente comenzi, reprezentații cooperativei sacrifică animalele pe care clienții le cer și le trimit în regim frigorific prin Fan Curier. Acesta preia coletul direct din hub și îl livrează cu mașini autorizate pentru transport alimentar la locația clientului. Obor21.ro promite că în maximum 72 de ore de la sacrificarea animalului, carnea proas­pătă ajunge la destinatar.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker