Sănătate

O unitate mobilă pentru depistarea cancerului la sân ajunge la Buzău

Unitatea mobilă a Fundației Renașterea va ajunge în acest an în Vrancea și în Buzău pentru investigații de sân și ginecologice. Ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, Andreea Esca, a amintit, la un eveniment care a avut loc duminica trecută că, în fiecare an, la 1 octombrie, peste 70 de ţări de pe întreg globul sărbătoresc Ziua mondială de luptă împotriva cancerului de sân, adăugând că în toţi aceşti ani Fundaţia Renaşterea a devenit, alături de parteneri din presă, o „portavoce” a mesajului transmis tuturor femeilor şi nu numai: „Prevenţia salvează vieţi”. Esca a adăugat că, deşi s-au făcut „paşi importanţi faţă de România anilor 2000, din păcate, statisticile ne plasează pe locuri fruntaşe în ceea ce priveşte mortalitatea din cancerul de sân, de col uterin, colorectal şi pulmonar”, precizând că principala cauză este faptul că femeile nu merg la un control regulat, nu pun sănătatea lor pe primul plan. „Anul acesta, alături de Casa Miţa Biciclista, se vor lumina în roz, în semn de susţinere a cauzei noastre, clădirile Globalworth Tower, Globalworth Square, Ana Tower, Primăria din oraşul Paşcani”, a precizat Andreea Esca.

Corina CARAGEA, Andreea ESCA și Mihaela GEOANĂ

Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, a amintit că organizaţia a obţinut rezultate remarcabile în ceea ce priveşte informarea femeilor din România despre importanţa depistării precoce a cancerului de sân. „Pentru noi, cea mai importantă realizare este faptul că 5.611 paciente care au primit diagnostic oncologic prin centrele Fundaţiei Renaşterea au avut şansa de a-şi salva viaţa. De astăzi (1, octombrie, n.r.) până în 14 octombrie, Unitatea Mobilă oferă peste 400 de investigaţii de sân şi ginecologice în parcarea de la Mall Băneasa, iar traseul acesteia va continua până la sfârşitul toamnei, ajungând şi în Sectorul 3 al Capitalei, dar şi în judeţele Buzău şi Vrancea”, a afirmat Mihaela Geoană, precizând că în acest an, în care se va implementa Planul naţional de combatere a cancerului, e foarte importantă susţinerea autorităţilor. Programările pentru investigaţii medicale oferite de Unitatea Mobilă se pot face la numărul de telefon 0756.713.652.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, invitat la eveniment, a spus că toate cele 23 de ediţii ale „Iluminării în roz” au adus şi aduc în atenţia publicului sănătatea femeilor din România, mai precis prevenţia şi lupta împotriva cancerului.

Articole similare