Administrație

O primărie buzoiană acordă premii în bani elevilor silitori

Primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase, dorește să îi răsplătească pe elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Efrimescu”, care au obținut rezultate deosebite la învățătură în semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022. Hotărârea inițiată de primar a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Local de la sfârșitul lunii aprilie, iar copiii urmează să primească bani pentru notele mari.

Elevii cu media generală peste 9,50 în semestrul al doilea, vor primi suma de 200 lei/lunar/elev, iar cei care au obținut rezultate deosebite la olimpiade vor primi bani în funcție de punctajul obținut. Astfel, copiii care au obținut un punctaj cuprins între 80 și 89,99 puncte la olimpiada județeană, vor primi 200 lei, cei care au obținut între 90 și 99,99 puncte vor primi 400 lei, iar cei care au obținut punctajul maxim, 100 puncte, vor primi 1.000 lei.

Cei care au participat la olimpiadele naționale, vor avea alte sume atribuite. Copiii care au obținut între 80 și 89,99 puncte vor primi câte 500 lei, cei care au între  90 și 99,99 puncte – 1.000 lei, iar cei cu 100 de puncte – 2.000 lei.

Primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase

Părinții ai căror copii se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să prezinte un dosar la Primăria comunei, care să cuprindă referatul întocmit de conducerea unității de învățământ, copie după diploma obținută la olimpiadă, copie după actul de identitate (pentru elevii care nu au împlinit vârsta de 14 ani se va depune o copie după certificatul de naștere), precum și o copie după cartea de identitate a părintelui/reprezentantului legal.

„Promovarea și susținerea performanței în educație constituie un obiectiv important și prioritar pentru noi și considerăm că adevarata identitate a comunei noastre o creionează copiii! Este datoria noastră morală și legală de a recunoaște valorile umane pe plan local, de a le recompensa și motiva!”, au transmis reprezentanții Primăriei Săgeata.

2 Comentarii

  1. Felicitari!
    Decat bani irositi pe petreceri, pe asa zisele „zilele localitatii”, mai bine asa, copii de la tara merita sa aiba o educatie mai buna si incurajati in acest sens pe toate caile.
    Sumele puteau fi mai consistente, pentru inceput e bine si asa.

Articole similare