Actualitate

O nouă șansă pentru tinerii NEET’s

Un nou proiect menit să-i ajute pe tinerii necalificați să își găsească un loc de muncă va fi demarat în curând în județele Buzău și Vrancea.

Proiectul, intitulat PROMIT (PROmovarea Muncii și Integrării Tinerilor), va dura 24 de luni și îi vizează pe tinerii din categoria NEET’s, adică pe cei cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, neîncadrați profesional și care nu sunt cuprinși în vreun program educațional sau de formare profesională. În plus, aceștia trebuie să aibă domiciliul sau reședința în regiunea de Sud-Est și să nu fie încadrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO).

Astfel, proiectul vizează un prag de cel puțin 841 de tineri, care vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă, iar alți 574 vor fi înscriși la cursuri de calificare și competențe antreprenoriale. 140 dintre aceștia vor primi sprijin antreprenorial, ce va consta atât în formare și consiliere, cât și în finanțarea a 36 de planuri de afaceri cu 25.000 Euro.

La finalul perioadei de implementare a proiectului, se estimează că 452 de tineri își vor găsi un loc de muncă.

Proiectul este demarat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică – CATALACTICA, în parteneriat cu Asociația pentru Promovare Incluzivă INTEGRAT și ADPSE Catalactica – Filiala Teleorman și este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014–2020.

Programul operațional „Capital uman” (POCU) pentru perioada 2014-2020, derulat în România cu sprijinul Fondului Social European, descrie prioritățile și obiectivele unor investiții de aproximativ 5 miliarde euro (dintre care 4,3 miliarde euro din bugetul Uniunii Europene) menite să ajute românii, inclusiv tinerii, să își găsească un loc de muncă și să își dezvolte cunoștințele și competențele, contribuind astfel la reducerea sărăciei și a excluziunii sociale și susținând perfecționarea serviciilor sociale și a instituțiilor de pe piața muncii.

Articole similare