Economic

O firmă care distribuie biscuiți la Buzău a intrat în insolvență

Terrabisco este un distribuitor de biscuiți fondat de Alexandru Covrig, fost vicepreședinte al Vel Pitar, deținut în prezent de Simona Matei. În prima jumătate a acestui an, compania a intrat în insolvență, printre creditori fiind și Vel Pitar, Trei Brutari, Unicredit Leasing şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, conform datelor de la Tribunalul Bucureşti, Confidas.ro şi Registrul Comerţului. Lichidator judiciar a fost numit Ciurea Insolv Expert IPURL, iar intrarea în insolvență a fost făcută la cererea distribuitorului.

Terrabisco distribuie mărci precum Grand Papa, Poieni, mărci ale companiei Trei Brutari, care deţine fabrici în Târgovişte, Buzău şi Iaşi, conform datelor de pe site-ul companiei, dar şi mărci de biscuiţi sub brandul Vel Pitar. Trei Brutari este fosta firmă Velrom şi anul trecut a avut o cifră de afaceri de 106,6 milioane de lei şi un număr mediu de 291 de salariaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Trei Brutari, care produce şi brandul de pâine Boierească, are ca acţionari pe Doina Maria Andrei (95 la sută) şi pe Alexandru Victor Andrei (5 la sută), potrivit platformei Confidas.ro. Pe de altă parte, Vel Pitar este liderul pieţei de pâine cu afaceri de 586 de milioane de lei anul trecut.

Trei Brutari este al doilea cel mai mare producător de pâine din România, cu peste 300 de angajați în trei fabrici din Târgoviște, Iași și Buzău. Printre brandurile cu notorietate din portofoliu se numără Boiereasca, cea mai vândută pâine la nivel național, Stela Franzela, Chef Papa, dar și Grand Papa sau Poieni, marcă cu istorie de peste 50 ani în industria biscuiților din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare