Sport

Cum sunt afectate Gloria şi HC Buzău de ultimele decizii FRH

Prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, după ce Constantin Din a fost ales preşedinte, a adus modificări importante în handbalul românesc.

În Liga Naţională masculină s-a luat decizia să fie excluse criteriile de transferuri, astfel că echipele pot aduce acum jucători străini din orice ţară, indiferent de vârstă şi performanţă. Regula cu opt români şi opt străini pe foaia de 16 a fost abrogată, iar în locul ei a fost impusă regula cu 40 la sută români pe teren în timpul unui meci, conform ordinului de ministru, ceea ce duce la obligativitatea folosirii în permanenţă a trei români din șapte, regulă pe care HC Buzău o poate respecta fără probleme.

Până la această ediţie de campionat era obligatorie folosirea în permanenţă a doi jucători români din cei șapte de pe teren, iar opt din cei 16 de pe foaia de joc trebuiau să fie români.

La feminin, regula care obligă echipele să folosească o jucătoare de U21 şi una de U23 un anumit număr de minute va dispărea dacă Ministerul Sportului va obliga handbalul să aplice ordinul cu 40 la sută din jucătorii de pe teren să fie români. În acest caz, trei din șapte jucătoare de pe teren ar trebui să fie românce, la fel, cerinţă care nu pune Gloria în dificultate.

Cine nu va respecta acest lucru va fi amendat cu 3.000 lei la fiecare meci! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare