Actualitate

Numărul trenurilor, suplimentat în perioada Sărbătorilor Pascale

CFR Călători anunță că va suplimenta trenurile cu vagoane clasă, de dormit şi cuşetă, folosind întregul parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele cele mai aglomerate. „Pentru facilitarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță, securitate și confort spre destinațiile de vacanță sau domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de Sfintele Sărbători de Paști, CFR Călători își adaptează capacitatea de transport, în perioada 21 – 25 aprilie 2022, prin suplimentarea trenurilor cu vagoane clasă, de dormit și cușetă, folosind întregul parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic”, transmit reprezentanții companiei.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al operatorului feroviar naţional, în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, CFR Călători va suplimenta cu vagoane și trenurile către cele mai solicitate destinaţii, în special cele spre litoral şi Valea Prahovei. „1 Mai fiind o zi de sărbătoare petrecută prin tradiţie la malul mării, CFR Călători va asigura călătorilor posibilitatea de a călători spre litoralul românesc fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Braşov, Ploieşti, Iaşi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din capitală”, se menţionează în comunicat.

Conform aceleiași surse, spre deosebire de anul trecut, numărul de legături este mai mare, pe fondul existenţei unui mers de tren cadenţat (la 1-2 ore), pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa. „Conexiunea între litoral şi Braşov este asigurată cu trei perechi de trenuri directe faţă de anul trecut, când erau două perechi de trenuri directe”, se menţionează în comunicat.

Articole similare