Actualitate

Noi acțiuni ale Societății Exploratorilor

„Sunt unele locuri în care simți nevoia să mergi pe vârfuri pentru a nu deranja măreția și magia naturii; și dorim <să devenim stâlpi> pentru aceste vârfuri. Să marcăm și să ajutăm la conservarea frumuseții munților și dealurilor din România”. Mesajul, care pare a fi cifrat, este de fapt unul cât se poate de simplu. Ni-l deslușește președintele organizației Societatea Exploratorilor, Carol Georgescu, care spune că vor fi două evenimente în week-end-ul ce vine, în zilele de 25 și 26 iunie, în care exploratorii au nevoie de sprijin din partea unor voluntari.

„S.E. (Societatea Exploratorilor, n.r.) caută voluntari, după o idee a lui Ștefan, unul dintre exploratorii noștri cei mici la stat dar nu și la sfat, care a venit cu ideea ca de ziua lui să își facă un cadou mai altfel, să ajute la refacerea unei băncuțe unde facem noi de obicei pauză în drumețiile noastre și acum este ruptă, dar și să refacem traseul turistic, cu marcaj Cruce Roșie, care leagă localitatea Monteoru de Casa de Apă! Știm că este posibil să ne murdărim de vopsea și să obosim, însă nouă ni se pare <funny>! 

Sâmbătă, 25 iunie 2022, vă invităm la al șaptelea eveniment organizat de Societatea Exploratorilor. Veți avea parte de puncte spectaculoase de belvedere, conectare cu natura, socializare și mult, mult aer curat.
Partenerii noștri în acest eveniment sunt: @FabricadevopseleBuzau, cei care ne pun la dispoziție mereu vopseaua necesară marcării, Consiliul Județean Buzău, care ne-a cumpărat toate materialele necesare și Jandarmeria Județeană Buzău care, de fiecare dată, ne este alături la fiecare solicitare din Munții Buzaului, oameni faini, lucru pentru care le mulțumim mult, mult!”
, arată responsabilii Societății Exploratorilor.

Evenimentul este total accesibil tuturor persoanelor indiferent de vârstă, mai spun aceștia. Participarea este gratuită și se face pe proprie răspundere. Copiii sub 14 ani vor fi însoțiți de minim un adult. Copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani vor fi insoțiți de un adult la Ședința Tehnică.

„Gradul de dificultate: ușor-mediu; Durata: 5-7 ore; Diferența de altitudine: aprox. 200 m; Distanța: aprox. 7 km; Echipament necesar: încălțăminte cu talpă profilată, rucsac, tricou de schimb, pelerină de ploaie, apă (minim 1,5 l/persoană), hrană (recomandăm fructe și legume proaspete), multe zâmbete şi voie bună. Fiecare voluntar va primi toate materialele necesare acestei activități. 

!!! Datorită unor momente destul de neplăcute, cu vibe negativ și recalcitranță petrecute la unele evenimente din trecut, și pentru că ne dorim cât mai multe evenimente frumoase și pline de energie pozitivă, ne rezervăm și ne asumăm dreptul și răspunderea de a ne alege participanții la eveniment !!! Scopul activității este de a călători pe munte, de a ne încărca cu energia pozitivă a munților și a socializării în grupuri de oameni frumoși și veseli, dar și de a amenaja pentru copiii nostri traseele turistice frumoase din Muntii Buzăului. De aceea, vă rugăm insistent să lăsați acasă nervii și vibe-ul negativ. Vom merge pe poteci marcate dar și nemarcate turistic, iar peisajele sunt de vis.

Recomand NEPARTICIPAREA la acțiune a persoanelor nervoase și care nu cunosc noțiunea de respect pentru OMUL de lângă el și pentru NATURA minunata! Nu se accepta discuții cu notă politică! Nu se acceptă nicio formă de discriminare fizică sau de rasă! Sunt interzise arme albe mari gen topoare, cuțite de vânătoare mari, iar cei care le aduc își asumă utilizarea lor în timpul acțiunii! Având deseori și copii în grupurile de acțiune, interzicem alcoolul și preferăm să nu se fumeze în timpul acțiunii! Totuși, cei care chiar sunt nevoiti <să tragă un fum> vor fi rugati să facă acest lucru departe de ochii copiilor din grup!

Nu se acceptă persoane care nu respectă regulile elementare ale drumeției în grup, reguli care vă vor fi transmise la pornirea în traseu (grupul va merge cu viteza celui mai slab pregătit, dacă dorește careva să se oprească se oprește tot grupul, se merge iîn grup compact. Va exista un conducător de grup și alti doi ghizi care vor gestiona deplasarea cât mai în siguranță a grupului la obiective și înapoi. Aerul curat, socializarea și conectarea cu natura sunt garantate. De asemenea, se vor respecta toate recomandările în vigoare privind lupta împotriva COVID19!

Ne vom întâlni la orele 07.00 în Buzau, parcarea Kaufland, la ieșirea spre Ploiești. Un al doilea punct de întâlnire va fi la Centrul de Promovare Turistică din Monteoru la orele 07.30. Mai departe, multe surprize plăcute. 

Pentru nelămuriri sau întrebări, cu drag, 0720.220.064 – Carol”, mai arată președintele organizației Societatea Exploratorilor, Carol Georgescu.

Societatea Exploratorilor nu percepe taxă de participare sau de înscriere la nicio acțiune organizată și își propune să vină cu inițiative pentru a ne scoate din case, de la TV, din mediul online, la conectarea cu natura în vederea promovării județului Buzău și a minunatelor puncte de atracție turistică cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker