Actualitate

FOTO/VIDEO | Pompieri din cinci județe, mobilizați la incendiul din Mihai Viteazu

Incendiul produs luni după-amiază la două hale industriale ale Sem Rom Muntenia – Complex Agrosem SA, s-a extins ulterior la alte două hale, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență la ora 19.40. În acel moment, arderea se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață minimă de 3.000 mp, conform estimărilor salvatorilor. Pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

„În primă fază, la fața locului au fost alocate nouă mașini de stingere (cinci de la ISU Buzău, două de la ISU Prahova, două de la ISU Vrancea), o autoscară, o mașină descarcerare și o ambulanță SMURD. Ulterior, din cauza vântului puternic care poate genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenție au fost suplimentate  cu alte trei mașini de stingere  (două de la ISU Ialomița, una de la ISU Brăila) și  cu o autoscară de la ISU Vrancea. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Buzău”, a comunicat ISU Buzău.

In jurul orei 20.00, pompierii au comunicat că incendiul fusese localizat pe o suprafață de 2.000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative aflate la locul de manifestare interveneau în continuare pentru stingerea incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare