Sport

Nigerianul Odoh Chika, noul vârf de la Metalul

Cel mai recent transfer pe care-l reușește Metalul poate bifa și o premieră în istoria clubului, aceea a primului jucător nigerian legitimat de clubul alb-albastru. Născut în capitala Abuja, Odoh Chika nu este străin de România, el având deja două stagii foarte bune la Foresta, grupare pretendentă an de an la promovarea în eșalonul secund. Vârful nigerian a fost golgeterul clubului din Areni în ultimele două sezoane, fapt ce i-a determinat pe cei de la Metalul să-i ofere africanului un contract.

Chika și-a reziliat în această iarnă contractul cu Foresta, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea moldavă. Cu o viteză de deplasare decentă, dar cu un gabarit și un simț al jocului peste nivelul Ligii a III-a, Odoh este, se pare, înlocuitorul perfect pentru Sergiu Arnăutu, plecat de la alb-albaștri. Cum are deja două sezoane în România, nigerianul nu va avea probleme nici cu vremea rece, factor climatic care i-a deranjat constant pe mai toți jucătorii africani veniți să joace fotbal pe plaiuri mioritice.

Tot pe filiera Foresta, Metalul l-a legitimat și pe Daniel Corniciuc, jucător născut în 2004 și format la academia celor de la FCSB. O achiziție cel puțin la fel de interesantă este cea a lui Karime Makongo, un alt fotbalist venit tot de la Suceava. Stoperul camerunez a fost poate cel mai constant jucător al moldovenilor timp de două sezoane, având și câteva goluri la activ. Pentru serviciile fundașului central „s-au bătut”, se spune, mai multe formații bune de liga secundă, inclusiv Unirea Slobozia, trupa antrenată de Adrian Mihalcea. Metalul s-a aflat în pole-position pentru semnătura acestuia și grație recomandărilor făcute  de conducerea clubului sucevean, relațiile bune dintre cele două grupări fiind cunoscute.

La capitolul transferuri, Metalul a mutat prima dată în ianuarie, atunci când l-a înregimentat pe Vali Robu, fostul căpitan al Daciei Unirea Brăila. Mijlocașul a primit acordul de a veni la Buzău fără sumă de transfer, însă este posibil ca brăilenii să fi păstrat procente din drepturile federative ale jucătorului format chiar în academia de la Dunăre. Un alt aspect care i-a constrâns pe cei de la Dacia Unirea să-și lase căpitanul să plece ar fi fost și dorința acestuia de a merge la un club cu obiective mai îndrăznețe.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker