Politic

Newsweek România: Top 10 minciuni ale PSD din „Programul de guvernare”

Ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, a propus amendarea presei care nu verifică informațiile pe care le citează. În schimb, PSD are voie să își mintă alegătorii și să nu dea socoteală. „Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă”, a spus Teodorovici.

Newsweek România a verificat stadiul „Programului de guvernare” la doi ani de la preluarea puterii de către Partidul Social Democrat. El abundă de minciuni și nerealizări pentru care nu răspund nici guvernul, nici Liviu Dragnea.

  1. „Guvernul susține construirea a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultimă generație și a unui spital republican, în București”. Spitalele au fost anunțate după 2021. În cazul celui din București, nici măcar locația nu este clară.
  2. „Autostrada Pitești-Craiova este prevăzută a se finaliza pe fonduri europene până în anul 2021”. Autostrada a intrat la apă și a devenit drum expres. În cel mai bun caz ar putea apărea la finalul anului 2022.
  3. „Finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva. Perioada: 2017”. În cel mai bun scenariu, autostrada s-ar putea deschide în 2019, cu o întîrziere de doi ani. O porțiune a alunecat în 2018.
  4. Autostrada Sibiu–Braşov (737,22 mil euro). Perioada: 2017–2020. Proiectul este, în acest moment, abandonat.
  5. Finalizarea autostrăzii Sebeş–Turda. Perioada: 2017. Au trecut doi ani de la termenul de finalizare promis, iar autostrada este practicabilă doar pe jumătate din suprafața ei.
  6. Legătura A3–Aeroport Henri Coandă (43,11 mil euro) Perioada: 2017-2019. Nerealizată.
  7. „Începând cu 2017, vizăm modernizarea legislației privind sistemului judiciar, astfel încât acesta să fie asemănător cu cele din statele membre ale UE”. Modificările făcute la legile justiției au fost criticate exact de Uniunea Europeană și de statele membre.
  8. „Sprijinirea comunităților de români din străinătate, pentru o reintegrare facilă la întoarcerea în țară, prin creșterea cu 100% a numărului de elevi participanți la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească”. Nici măcar 1% din copiii românilor care trăiesc în diaspora nu urmează astfel de cursuri.
  9. „Construcția a 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school”. Au fost construite câteva zeci.
  10. Creșterea bugetului alocat Cercetării cu aproximativ 30% anual. Până în 2020, bugetul cercetării scade și este mult sub 1% din PIB, procent promis de PSD.

 

3 Comentarii

  1. Mie Teodorovici nu-mi inspiră nici o încredere. Nu emană nici un fel de competență, vorbește ca să se audă și se prezintă ca un gigolo infatuat . Asta e impresia mea, la care mai adaug o totală lipsă de profesionalim managerial al acestul furnicar numit Ministerul Finanțelor. Faptul că nu a încropit măcar o schță de buget până la 1 decembrie 2018, o demonstrează cu prisosință. Am intrat în 2019 fără buget dar cu noi datorii…A adus o doamă la ANAF care se învârte ca un titirez că nu știe ce să facă, până nu vine draknea din concediu. Cred că mi bine desfiița ANAF-ul și picam pe deficit..

  2. Zic si eu ceva, legat de PSD. Toma al nostru, nu pare a fi PSD-ist, dupa cum gandeste, dupa cate face. Un Boscodeala sau Mocanu, erau pana in maduva oaselor, veritabili urmasi ai „inteleptului” Iliescu. „Furati ma, dar lasati si altora cate un „oscior”. Si cum omul este usor de pacalit , s-au strecurat acolo sus niste indivizi , mai degraba interlopi decat oameni cinstiti si onorabili. Ba Mocanu, cu multa straduinta si multe plase cu malai si untdelemn, si-a propulsat progenitura, in Parlamentul Romaniei, ca sa vezi pana unde se ajunge si cine ne fac legi, un avorton ca Mocanu sau ca cei ai lui Cosma din Ploiesti. Sa fim oarecum multumiti, ca de nu poposea pe aici DNA-ul, si astazi am fi fost jefuiti de fostii, pomeniti mai inainte. Poate cu putina intelepciune ii transformam si pe cei din capitala in cetateni destoinici, daca nu , participam ca in anii 1866, aducem guvernanti din tarile nordice, de oriunde, numai de la noi nu.

  3. Ei au inceput asa zisa guvernare cu celebra Ordonanta 13.Scrie ceva despre ea in programul de guvernare?

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker