Administrație

Nehoiu: Târg de Crăciun şi teatru în luna cadourilor

Sărbătorile de Iarnă vor debuta la Nehoiu cu un eveniment de excepţie, iubitorii de teatru fiind invitaţi la un spectacol omagial – „65 de ani de la prima reprezentaţie de teatru la Nehoiu” -, oferit de Asociaţia Social Culturală Tainiţa Baştinei şi de Asociaţia Generală a Inginerilor din România, Sucursala Buzău, cu piesa de teatru „Aventuri în Pijamale”. Spectacolul este programat pentru data de 9 decembrie, la Casa de Cultură „George Băiculescu”, şi îi are în distribuţie pe Ştefan Popa, Anca Fica, Ioana Păduraru, Mihai Cristian Godri, Gabriel Păduraru, Corina Akdogan, Claudia Anghelescu.

La rândul lor, autorităţile publice anunţă că vin în întâmpinarea locuitorilor, în primul rând, dar şi a celor care sunt interesaţi să comercializeze produse specifice de sezon, prin organizarea, pe esplanada din faţa Casei de Cultură, a unui Târg de Crăciun. Evenimentul se va întinde pe durata a şase zile, între 17 şi 22 decembrie. De altfel, primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea, a postat pe pagina de socializare o invitaţie către cei care ar fi interesaţi să închirieze spaţii în zona amintită, dar şi reguli minime ce ar trebui respectate de către comercianţi.

Conform acestuia, produsele comercializate, hand-made sau producţie industrială, pot fi din categoriile:

  1. Alimentare

– cofetărie/patiserie: cozonac, chec, fursecuri, prăjituri diverse, turtă dulce, bezele, acadele, gogoși, popcorn, vată pe băț etc;

– brânzeturi și preparate tradiționale procesate din carne (mezeluri, șuncă, jumări, tobă, lebăr, caltaboși); – miere și produse apicole; – băuturi de sezon, calde sau reci.

  1. Decorațiuni de Crăciun: aranjamente florale, vegetale, bricolaj din diverse materiale (fibre textile, lemn), lumânări decorative, globuri, ornamente pentru brad, accesorii pentru colindat (sorcove, clopoței, trăistuțe).
  2. Articole vestimentare tricotate/croșetate
  3. Jucării specifice sărbătorilor

„Condiția primordială pentru a putea participa este deținerea documentelor care atestă dreptul de a comercializa produse, fie că sunt din producție proprie, fie provenite din achiziții”, se arată în comunicatul transmis de edilul nehoian.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker