Administrație

Nehoiu: A fost rezolvată problema căldurii pentru alte 100 de apartamente

Primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea, face în continuare dovada că a înţeles problematica unui exerciţiu administrativ eficient, el fiind adeptul tacticii prudente dar tenace, ingrediente care pot garanta în proporţie asiguratorie reuşita unui program de investiţii în zona socialului. Asigurarea căldurii în apartamentele din oraş a fost una dintre problemele cu care s-au confruntat toate administraţiile nehoiene, mai ales după deconectarea principalului furnizor, Foresta Nehoiu. Primarul Milea a participat la proiecte locale destinate rezolvării acestei probleme încă din perioada în care era viceprimar al oraşului.

Odată cu preluarea primei funcţii, rezolvarea problemei căldurii în apartamentele din Nehoiu – la care s-a adăugat o a doua componentă, respectiv asigurarea căldurii în instituţiile publice precum Spital, şcoli, grădiniţe – a fost structurată, spre rezolvare, pe etape distincte. Programul pus la punct de primarul Milea şi funcţionarii din aparatul instituţiei publice a fost conceput pe trei segmente, care acopereau toată zona spaţiilor locative şi cea a instituţiilor publice. În ceea ce priveşte componenta tehnică, s-a ajuns la concluzia că apartamentele şi instituţiile publice din oraşul Nehoiu pot fi încălzite cu ajutorul a trei centrale, numite generic „de cartier”. Astfel, până la această dată, primarul Milea a finalizat două proiecte de investiţii pentru două „cartiere”, unde au fost construite centrale termice. Estre vorba despre zona centrală şi zona care are drept punct de referinţă Spitalul Orăşenesc.

Din cea de-a treia zonă strategică face parte grupul de blocuri „Aleea Tineretului” din Lunca Priporului, la care se adaugă două instituţii publice principale: Şcoala Gimnazială Lunca Priporului şi Grădiniţa, acolo unde în aceste zile se lucrează la amenajarea construcţiilor şi instalarea celei de-a treia centrală de cartier, în cadrul proiectului „Sistem de termoficare”.

Într-o postare pe pagina de socializare, primarul Ionuţ Milea a prezentat, din proiectul tehnic, performanţele obiectivului: „Pentru locuitorii din grupul de blocuri <Aleea Tineretului> – Lunca Priporului, avem în derulare proiectul <Sistem de termoficare>, având următorii parametri: putere nominală 2 mil. kcal/oră; putere termică vatră – 2,5 mil. kcal/oră; umiditate maximum 60%; pompe de circulație pentru agent termic; circuit electric cu instalații de forță și instalații de iluminat, prize; buncăr pentru rumeguș; instalații tehnologice în CT: distribuitor, conducte, butelie egalizator de presiune, vas de expansiune pentru apa rece; stație de dedurizare pentru apa rece; instalație de alimentare automată a buncărului de rumeguș. Beneficiari direcți: 100 unități locative (apartamente și garsoniere); Școala Gimnazială Lunca Priporului; Grădinița”.

Proiectul a fost accesat prin Ministerul Dezvoltării, pe un program „Căldură şi confort”, lansat încă din anul 2007. Aşa cum aminteam în prezentarea de mai sus, primarul Milea a accesat acest program în anul 2017, atrăgând două investiţii pentru rezolvarea problemei căldurii în „Zona Centrală” şi în zona „Spitalul Orăşenesc” (inclusiv spaţiile locative particulare). Investiţia care acum este în derulare are o valoare totală de 4.139.357 lei, din care contribuţia de la bugetul local este de 795.843 lei.˝

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker