Administrație

Cozieni: Campanie electorală asociată cu bârfa de sezon

În comuna Cozieni, alegerile pentru un nou mandat de primar par să capete o aură de emancipare, din moment ce lista candidaţilor la Primărie ar putea fi completată de un fost fiu al satului, actualmente cu ocupaţii în Bucureşti. Acesta şi-a anunţat intrarea în cursa electorală cu o primă ofertă, considerată de efect, propunându-le localnicilor să devină membri ai unei organizaţii civice, Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunei Cozieni, cu un interes direct şi onest: „Din dorința unor oameni inimoși pentru ca locuitorii comunei să nu mai stea la mâna politicului atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor”.

De altfel, demersul este devoalat pe reţelele social-media, zonă din care întreprinzătorul, pe nume Robert Şomoiag, promite „o schimbare bună, așa cum nu a mai existat”. De asemenea, îşi anunţă viitorii conlocuitori  – se pare că acesta a reuşit să-şi rezolve, în termen, problema mutaţiei – că „o făclie de speranță nu luminează atât cât ar trebui în acest întuneric din zilele noastre, dar mai multe făclii vor crea acea lumină care va învinge negura nopții apuse asupra comunei Cozieni, de prea mult timp”. Ce atrage atenţia, dincolo de mesajele de întâmpinare, este faptul că potenţialul candidat, cu adeziune declarată la doctrina liberală, promite locuitorilor comunei Cozieni că va aduce proiecte.

La o sumară documentare jurnalistică, aflăm că întreprinzătorul politic administrează o firmă de consultanţă, ale cărei performanţe sunt determinate de o cifră de afaceri de 20.000 de lei, adică 200 de milioane de lei vechi. Asta după ce, se spune, a mai încercat alte câteva joburi, tot în zona selectă, dar dură, a mediului de afaceri bucureştean. Cât despre filonul electoral local, s-ar părea că „bucureşteanul” liberal de Cozieni va trebui să pună osul la muncă, pentru că nu-i va fi suficient bazinul electoral ce-l va prelua de la candidatul liberal „istoric”, medicul veterinar, care nu obţinea mai mult de 80-90 de voturi, la fiecare scrutin. În curând vom vorbi inclusiv despre ideile deja puse în practică, iniţiative necesare revigorării unui sistem local de învăţământ, probabil, blazat(!), sau despre acţiuni în teren, ai căror beneficiari sunt în special bătrânii, sau familiile care locuiesc în condiţii izolate.

La acest moment am ales să prezentăm, din categoria „bârfe electorale”, un demers al liderului liberal de la Cozieni, care îl acuză pe actualul primar, Daniel Panaitescu, de corupţie, prezentând o clădire, care ar aparţine şefului administraţiei publice de la Cozieni, dar care s-ar regăsi într-un sat din judeţul Tulcea! Primarul Panaitescu recunoaşte pasiunea pentru pescuit, dar spune că imobilul prezentat de gruparea liberală nu este proprietatea lui.

„Toată lumea știe a cui este clădirea! Și dacă nu, se va afla. Dacă era vorba de frică mai apăreau postările astea? Sunt niște pași pe care îi facem în îndeplinirea obiectivelor. N-am ajuns nici măcar la 10% din obiective. De făcut pentru Cozieni facem și vom face, indiferent de scaunul pe care stăm/vom sta. Ca și dumneavoastră, foarte mulți vor schimbare, de aceea eu cred că oamenii vor face ce trebuie la vot”, scrie candidatul liberal pe Facebook.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker