luni, 01 iunie 2020

Neatenție sau încercare de fraudare? Cum s-a trezit o buzoiancă cu lucrarea anulată la Titularizare

Situație ciudată la examenul de Titularizare de la Buzău. Unei concurente care a susținut examenul la Limba și Literatura Engleză i s-a anulat lucrarea pe motiv că și-a scris numele în teză la rezolvarea unui subiect. Ceea ce la prima vedere pare o încercare de fraudare poate fi însă la fel de bine o dovadă cum din neatenție poți pierde un examen.

După afișarea rezultatelor la Titularizare, candidații la un post în învățământul buzoian au verificat la aviziere ce note au obținut. Văzând că numele ei nu apare pe nicio listă, o buzoiancă a mers să ceară explicații la Inspectoratul Școlar Județean. Pentru că lucrările au fost corectate în diferite centre din mai multe județe din țară, (numele centrelor unde se corectează fiecare disciplină s-a anunțat după ce inspectoratele au strâns toate lucrările), cei de la IȘJ Buzău s-au adresat Ministerului Educației care a răspuns că respectiva concurentă trebuie să se adreseze comisiei naționale de evaluare a lucrărilor. De acolo buzoianca a aflat că lucrarea sa a fost anulată pentru că evaluatorii au constatat că aceasta și-a scris numele în teză la rezolvarea unui subiect, ceea ce ar fi putut fi un semn pentru cel care corecta lucrarea.

Se pare însă că totul a fost provocat de o nea­tenție a concurentei. Unul dintre subiectele la examenul pentru Limba și Literatura Engleză cerea candidaților să realizeze schița unui proiect care avea inclusiv un antet. Buzoianca ar fi completat datele din schița proiectului cu numele său real, ceea ce i-a făcut pe evaluatori să ceară dezlipirea colțului tezei, acolo unde sunt sigilate datele concurentului. Cum numele autorului tezei coincidea cu numele completat la subiectul cu schița de proiect, evaluatorii au considerat că este vorba des­pre o încercare de fraudare a examenului.

Rămâne de văzut dacă argumentele buzoiencei îi vor convinge pe cei din comisie să își schimbe decizia.

1 COMENTARIU

  1. Nu este corect, nu este logic! Daca a completat cu numele X si prenumele Y care sunt identice cu numele si prenumele ei/concurentei, cum puteti proba ca aceasta nu s-a referit la o alta persoana cu nume si prenume similare din alta localitate ? Dar daca din intamplare completa cu numele si prenumele identice cu ale altei concurente in cadrul aceluiasi examen ?…speculatiile pot fi multiple…Conteaza continutul si calitatea lucrarii !

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!