Administrație

Neagu vrea să înființeze companii județene de transport în comun și de apă-canal

Președintele Consiliului Județean, Petre Ema­noil Neagu, a vorbit, luni, la finalul ședinței extraordinare a deliberativului județului, despre posibilitatea ca instituția pe care o conduce să înființeze o companie de transport public de călători și una de apă-canal. El susține că această inițiativă ar izvorî din semnalele pe care le are din te­ritoriu legate de proble­mele cu alimentarea cu apă în anunite unități administrativ-teritoriale sau chiar cu transportul între localitățile din județ.

„Probabil că pe viitor asta va fi. Dacă tot sunt probleme cu fondurile, suntem dispuși și noi, Consi­liul Județean, să devenim par­teneri într-un proiect din acesta, pentru că trebuie atrași mult mai mulți bani europeni, pentru că cetă­țenii trebuie să aibă condiții minimale de trai, de apă, canal, electricitate, infrastructură în Educație, Sănătate etc. Putem să devenim, de ce nu, parteneri ai Companiei de Apă. Prin studiile care s-au făcut, din discuțiile cu cetățenii, cu celelalte structuri asociative din țară, există și această posibilitate, să ne dăm cu toții mâna pentru binele cetățenilor”, a spus Neagu.

El spune că instituția pe care o conduce ar putea înființa o societate de transport care să facă curse către localitățile situate la limita județului, chiar pe vechile trasee pe care opera cândva societatea județea­nă de transport. „Referitor la transport, sunt anumite lucruri pe care le putem face împreună. Sunt județe cu societăți de transport, dar asta nu înseamnă că vrem să avem noi, Consi­liul Județean, un monopol pe transport. Și ceilalți transportatori vor face anumite trasee. În urma studiilor, dacă vrem să ajungem cu mijloace de transport ne­poluante și vrem să asigurăm și un confort călătorilor, se pot face curse în extremitățile Buzăului. Nu îmi este rușine să spun chiar despre vechile trasee pe care le făcea societatea de transport cu extremitățile județului, și dau aici exemplu Gura Teghii-Nehoiu-Pătârlagele-Buzău. Noi nu vorbim de un transport urban care să deservească cetățenii pe un anumit interval destul de scurt să ajungă la piață, la spital sau policlinică, ci de oamenii care trebuie să fie transportați în condiții decente de la distanțe mai mari. Un fel de curse rapide cu autobuze ecologice”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Neagu a mai spus că, pentru început, societatea în cauză ar putea pune la dispoziție curse spre zonele din județ cu potențial turistic: „Un transport pentru susținerea localităților cu potențial turistic îl vom face cu siguranță. Vom încerca un astfel de proiect de anul viitor. Să încercăm să facem un transport cât mai accesibil în zonele cu potențial turistic. Spre vulcani, spre mănăstiri sau altele”.

Articole similare