Politic

Neagu vrea alt prefect. Avrămescu, derapaj grav

Două instituții buzoiene care activează sub culori diferite au demonstrat, până de curând, cel puțin la suprafață, că PSD și PNL pot colabora cu succes la nivel local și pot avea un dialog productiv, care să nu includă doar contre cu substrat politic. Este vorba despre Instituția Prefectului, la cârma căreia se află liberalul Daniel Țiclea, și Consiliul Județean, condus de social-democratul Petre Emanoil Neagu, doi politicieni care au reușit să mențină o relație deschisă, de colaborare, chestiune care a dus la implementarea unor proiecte comune, în beneficiul buzoienilor.

Așa cum orice minune are caracter temporar, se pare că și în acest caz visul frumos s-a terminat, iar în ultima vreme relația dintre cei doi politicieni locali dă semne de deteriorare, după ce și-au transmis diverse mesaje cu subînțeles prin intermediul presei locale sau pe paginile de Facebook. Totul a dat pe dinafară vinerea trecută când, pe parcursul conferinței de presă a Partidului Social Democrat, întrebat ce anume îi va cere viitorului premier, Marcel Ciolacu, atunci când acesta își va intra în drepturi, Petre Emanoil Neagu a spus clar și răspicat: „Prefect!”.

Președintele Consiliului Județean Buzău a declarat că și-ar dori acest lucru din considerente strict politice, pentru că i-ar fi mai ușor să implementeze o serie de proiecte dacă șefia Prefecturii s-ar afla sub același stindard politic. „Îi voi cere un nou prefect (lui Marcel Ciolacu, n.red.). Acum prefectul este politic. Nu știu dacă se va materializa, dar în momentul în care se va pune problema, o să fie un nou guvern, ca și membru al Partidului Social Democrat și președinte al Consiliului Județean, e dreptul meu să fac o solicitare ca PSD să aibă prefect la nivel de județul Buzău, pentru ca proiectele noastre pe care le avem să le putem integra mult mai bine”, și-a justificat Neagu răspunsul.

Președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu, i-a ținut isonul colegului de partid, ba chiar, a adăugat că deține informații cum că activitatea Prefecturii Buzău prezintă „scăpări”, după cum s-a exprimat acesta, fără a intra în alte detalii: „Sigur va fi și o analiză a reprezentanților guvernului în teritoriu. Nu comentez! Am informații și eu că există scăpări în activitatea Prefecturii la Buzău, o să vedem ce decizie se ia. Domnul Neagu a fost foarte sincer pentru că e primul front de comunicare cu primarii și atunci este mult mai bine informat decât suntem noi”.

„Treaba de la partid îi ocupă prea mult timp”

Petre Emanoil Neagu a lăsat să se înțeleagă că nemulțumirea sa la adresa prefectului derivă din activitatea lui Daniel Țiclea în Partidul Național Liberal Buzău, acolo unde acesta ocupă funcția de vicepreședinte. Prefectul este aproape nelipsit de la evenimentele organizate de liberali, însă, din exterior, nu pare că politicianul buzoian și-ar ignora atribuțiile de la „Casa Albă”.

Afirmațiile președintelui Consiliului Județean lasă se înțeleagă că, în spatele ușilor închise, prefectul prioritizează munca de partid în defavoarea activității de la Prefectură, ba chiar, acesta s-ar folosi de funcția actuală pentru a transmite mesajul politic al formațiunii din care face parte. Acest lucru, crede Neagu, contravine atribuțiilor funcției de prefect, respectiv, reprezentant al guvernului în teritoriu, în toată componența sa.

„Fiecare om, fiecare societate, fiecare partid, fiecare guvern tinde spre mai bine. Un prefect, din punctul meu de vedere, un prefect trebuie să fie reprezentantul politicilor guvernului în teritoriu. Restul, are cine să o facă. Eu cred că a venit vremea ca fiecare să fie responsabil în funcțiile în care suntem învestiți, ori de cetățeni, ori de către autorități. Este doar o părere (…) Asta nu înseamnă că am ceva cu cineva. Nimeni nu e de neînlocuit și poate că dăm și posibilitatea unor oameni, dacă au anumite targeturi, anumite dorințe, să poată să nu fie grevați de anumite activități care să le ocupe timpul, să se ducă să rezolve problemele pe care cred ei că trebuie să le rezolve și sunt mult mai importante decât treburile curente ale Prefecturii”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

Președintele PNL Buzău, derapaj într-un atac la Neagu

Nici nu s-a terminat bine conferința de presă organizată de PSD Buzău, că președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, a și răspuns scurt, dar printr-un grav derapaj la adresa șefului Consiliului Județean, care a venit la conferințe cu semne în urma unei intervenții chirurgicale oftalmologice. Liderul liberal i-a transmis acestuia că poate acum va vedea și în ce stare este infrastructura din județ și se va gândi să ia măsuri, numindu-l pe Neagu „prietenul lui Ceban”, aluzie la parteneriatul dintre Consiliul Județean și Primăria Chișinău, al cărei primar, Ion Ceban, este etichetat drept filorus.

„Breaking news! Prietenul lui ceban (sic!) de la Consiliul Județean s-a operat la ochi. Buzoienii au în sfârșit o șansă! Va vedea domnul nostru în ce hal arată drumurile județene! Hai că se poate! Asfaltăm Chișinăul, apoi asfaltăm Lopătariul!”, a scris Gabriel Avrămescu pe pagina sa de Facebook. Apoi s-a răzgândit și a șters-o. Postarea!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker